Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zoznam.sk vypnul Bleskovky.sk! Ringier: Jde o krádež

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pol - 
3. května 2008
11:54

Slovenský mediální svět rozhýbal další skandál. Po zpřísnění tiskového zákona vypnula společnost Zoznam firmě Ringier přístup na nejnavštěvovanější internetové zpravodajské stránky bleskovky.sk. Firma je přitom 50 procentním vlastníkem projektu.

Slovenský mediální svět rozhýbal další skandál.

Po zpřísnění tiskového zákona vypnula společnost Zoznam firmě Ringier přístup na nejnavštěvovanější internetové zpravodajské stránky bleskovky.sk. Firma je přitom 50 procentním vlastníkem projektu.

"Zcela neoprávněně jsme přišli o přístup na server, na kterém jsme čtyři roky pracovali. Považujeme to za krádež," řekl Blesku Marián Pavel z Ringieru.

Zoznam podle zástupce druhé společnosti vypnul přístup zničeho nic. "Nedodržel postup v případě smluvního vztahu," uvedl Pavel s tím, že šlo o neoprávněné ukončení spolupráce. Ta přitom fungovala tak, že Ringier dodával na bleskovky.sk obsah, zatímco Zoznam zabezpečoval technickou stránku, marketing, inzerci.

Skřípat to mezi vlastníky začalo ve chvíli, kdy Ringier začal spolupracovat na dalších projektech. "Nevadilo jim to," řekl Pavel. Jenže s tím nesouhlasí zástupce Zoznamu. "Podstatou dlouhodobějšího problému byli aktivity společnosti Ringier, která postupně vytvářela internetové projekty konkurenční vůči projektu bleskovky," uvedl právní zástupce Zoznamu Peter Bianchi.

Ringieru by prý měl být vrácen archiv a další redakční záležitosti.