Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kim plánuje teroristický útok proti Jihu, varují rozvědky a západní pozorovatelé

Autor: Petr Šour - 
21. února 2016
14:47

Psychologická válka a vypouštění raket už jsou zřejmě vůdci Severní Koreje Kimu Čong-Unovi (33) málo, plánuje tedy u svého souseda rozpoutat teroristické peklo. Tvrdí to jihokorejská rozvědka.

Kim má k dispozici jemu oddanou zpravodajskou službu 225. Bureau, která je určena k rozvracení Jižní Koreje. Ta už provedla proti Jižní Koreji řadu akcí. Nejhorší byl útok v roce 1987, kdy Sever bombou zničil jihokorejské letadlo a zabil 115 cestujících a členů posádky.

Vysoce postavený úředník z Jižní Koreje na základě zpráv rozvědky tvrdí, že hrozba teroristického útoku ze severu se v této době zvyšuje více než kdy jindy. Kim se podle něj připravuje ohrožovat životy jihokorejců teroristickým útokem na území Jižní Koreje.

Také západní pozorovatelé věří, že KLDR chystá větší útočnou akci. Podle nich by se ale jednalo spíše o kybernetický útok. Je pravda, že agresivita Kim Čong-una roste. 6. ledna provedl už čtvrtou jadernou zkoušku a na začátku tohoto měsíce otestoval balistickou střelu.

 Zvuky explozí včera vyděsily obyvatele jihokorejského ostrova Pengnjong, kteří se kvůli výbuchům připravili k evakuaci. Později se ukázalo, že se jednalo o cvičení severokorejského dělostřelectva na opačné straně sporné námořní hranice mezi oběma státy. Střely na jihokorejskou stranu hranice nepřelétly a skončily v moři.

prycsnima ( 21. února 2016 16:01 )

Kecner:už se asi těšíš až budeš v burce a pak ukamenována?!

torremolinos ( 21. února 2016 15:43 )

Lezeš si pro moudra na jakousi islámskou VŠ,ale česky jsi se psát nenaučila.

Kecner ( 21. února 2016 15:18 )

Ahoj, diskuze na téma uprchlíci nejsou.... Není to ale přinejmenším strkání hlavy do písku? Jestli je mezi lidmi nějaký rasismus, takto ale spíše poroste. A proč by tu nemohly být modlitebny pro muslimy? Jejich víra je lepší než žádná víra. Materialismus nezabrání válkám,a právě naopak, bývá jejím důvodem. Tady s o filozofech islámu nic neví... Byla jsem pouze na několika hodinách výuky na jedné VŠ, jsou to siálné knihy v hodnotě 2000Kč, i více. Za rok se to nenučíš. Ale je třeba znát myšlenky " druáhé střrany, aby nevznikala nedorozumění, nechtěné urážky, a poisléze nenávist. To se z neznalosti asi i stalo.

Zobrazit celou diskusi