Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobro došli! Chorvatská vesnice postavila silnici, která končí v řece

Autor: ČTK, pet - 
7. února 2013
09:56

Kde asi "soudruzi" z malé vesnice Dekanovec na severu Chorvatska udělali chybu? Sice v předstihu postavili zbrusu novou asfaltovou cestu, která měla vést až do sousedního Maďarska a Slovinska. Jenže ouva - silnice končí přímo na břehu řeky Mury. A most nikde.

A stavba mostu je zatím v nedohlednu. "Vstupujeme do EU a tam se asfaltují i polní cesty, natož takhle důležité silnice," odráží kritiku trochu nesmyslné stavby starosta Dekanovce Ivan Hajdarović.

A dodává, že asfaltka jen nahradila stovky let používanou štěrkovou cestu. Proti nové silnici se staví zejména ochránci přírody, kteří navíc pochybují o tom, že vláda vůbec někdy nechá most postavit.

Pěkná a asfaltová. Škoda, že nikam nevede. Pěkná a asfaltová. Škoda, že nikam nevede. | ČTK

"Na protějším břehu jsou cenné háje a mokřady," říká jeden z ochranářů Siniša Golub. Plány na stavbu podobného mostu má navíc i sousední vesnice Podturen, která má na své straně výhodu v tom, že právě v jejím katastru už kdysi přemostění Mury stálo.

"Mostů ale není nikdy dost," nedá si své plány vymluvit starosta Hajdarović, který chce letos z rozpočtu obce s necelými devíti stovkami obyvatel na dokončení "silnice do nikam" utratit dalších 1,5 milionu kun (asi pět milionů korun).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

honza1965 ( 7. února 2013 12:36 )

Když tomu tak je, nebyl by snad takový problém udělat fotku na který je to vidět, když už se to cpe do tisku. Ten tunel z odkazu jure999 je zdokumentovanej pěkně

valdom_hayzle ( 7. února 2013 12:16 )

Ale jo, na Google Map vede z Dekanovic severovýchodně jakási silnice směrem na Maďarsko, která končí asi 500 m před vodou. Jenomže takových silnic je všude hafo, silnice I. třídy se úží a úží, až je z ní obyčejná užitková někam k vodě nebo do polí, tak proč z nich hned dělat blbce.

jure999 ( 7. února 2013 11:21 )

Chorvati radi stavi. Nejen na severu,ale i u more. Nad Omišem maji tunel,ktery nikam nevede:http://www.24sata.hr/zanimljivosti/kraj-omisa-su-nakon-pet-godina-probili-tunel-koji-vodi-u-n ista-298898

honza1965 ( 7. února 2013 11:20 )

Marnou snahou najít fotku kterak silnice v řece končí, nabývám dojmu, že si to celý někdo vymyslel

Zobrazit celou diskusi