Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Strauss-Kahn propuštěn z vazby, ale hrozí mu až 25 let za mřížemi

Autor: ČTK, mivr - 
22. února 2012
21:55

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn byl propuštěn z vyšetřovací vazby, do níž byl v úterý poslán kvůli podezření z napomáhání kuplířství a zneužití společenského postavení. Podezření však podle místního tisku trvá a o jeho dalším osudu rozhodnou soudci v březnu. Politikovi hrozí až 25 let vězení.

Policie získala loni podezření, že Strauss-Kahn mohl těžit z přesouvání prostitutek z Francie do Spojených států prostřednictvím zločinecké sítě. Strauss-Kahn vždy tvrdil, že je nevinný, a žádal o možnost sejít se s vyšetřovateli.

"Bývalý šéf MMF je naprosto spokojen, že byl vyslechnut," prohlásila bez dalších podrobností jeho advokátka Frédérique Baulieu po ukončení vazby Strausse-Kahna na policii v severofrancouzském Lille.

Podle serveru francouzského deníku Journal du Dimanche stane Strauss-Kahn 28. března před soudci, kteří rozhodnou, zda bude v případu veden jako svědek, nebo jako obviněný. V případě obžaloby a soudu by mu hrozilo až 25 let vězení.

 

9274 ( 23. února 2012 08:11 )

Kdo ví, jak to dopadne. V Americe to nevyšlo a pravda vyšla najevo. Jenom nevím, jestli tu prostitutku, která ho křivě obvinila, aspoň zavřeli nebo minimálně dostala pořádnou pokutu, aby jí příště přesly chutě křivě obviňovat slušné lidi.

mandat ( 23. února 2012 07:44 )

Uz,aby to bylo....... je to bandita.

Zobrazit celou diskusi