Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hlas ďábla: Jmenuju se Breivik, chci se vzdát!

Video se připravuje ...
Autor: INT, oj - 
24. listopadu 2011
13:33

AUDIO: Mluvil ledově chladným hlasem. Masový vrah Andreas Breivik Behring, který zabil 77 lidí půl hodiny před jeho dopadením na ostrově Utoya, zavolal na tísňovou linku policie a oznámil, že se chce vydat. Jenže pak zavěsil a pokračoval ve vraždění nevinných mladých lidí. Policie nyní uvolnila záznam telefonátu.

„Mé jméno je velitel Andreas Breivik Behring z norského protikomunistického odboje. Jsem na Utoye. Chci se vydat,“ řekl vrah ledově klidným hlasem.

Policista, který telefonát přijal, působí hodně překvapeně. V té době se už policie snažila dostat na ostrov a brutální popravy studentů ukončit. Breivik už hodinu střílel na všechno, co se na ostrově pohnulo. „Z čeho voláte?“ ptá se policista. „Volám z mobilu,“ odpovídá mu vrah. „Voláte ze svého mobilu...“ „Ne, to není můj telefon,“ dodal Breivik, odmlčel se a zavěsil.

Masový vrah pak v zabíjení pokračoval ještě půl hodiny. Dokud se norským protiteroristickým jednotkám nepodařilo dostat na ostrov, Breivika zneškodnit a horor ukončit.

Policista mu neodpověděl, tak pokračoval v zabíjení

Breivik chtěl podle svého právníka Geira Lippestada potvrdit svou kapitulaci, aby ho policisté nezastřelili. Protože prý od policie nedostal žádnou jasnou odpověď, pálil do lidí dál...

Breivik se údajně snažil policistů dovolat desetkrát, ale mobilní telefonní síť byla přetížená.

Proces s masovým vrahem by měl být zahájeny v dubnu. Příští týden se očekávají psychiatrické posudky dvou soudních znalců. Měly by zhodnotit jeho duševní stav v době, kdy chladnokrevně vraždil...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi