Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Peklo na dálnici v Británii: 7 lidí uhořelo, 51 raněných

Autor: lm - 
5. listopadu 2011
16:22

Tragická dopravní nehoda se stala na jihozápadě Anglie poblíž města Taunton. Na dálnici se srazilo 34 vozů, 7 lidí je mrtvých a počet obětí bude pravděpodobně stoupat. Příčina je zatím neznámá, spekuluje se o špatném počasí. Je to jedna z nejtragičtějších dopravních nehod ve Spojeném království.

Nehoda je nejhorší za posledních 20 let. Předpokládaná příčina je špatné počasí, tedy velmi hustá mlha. Svědci před nehodou viděli, jak islandský kamion mizí v husté mlze, pak se ozval klakson a náraz, následovaly exploze, jak ostatní nestačili zabrzdit.

Na dálnici havarovalo 30 osobních aut a 4 kamiony. Dle posledních zpráv se nehody bylo potvrzeno 7 mrtvých a 51 zraněných. Osm lidí je po převozu do nemocnici v kritickém stavu. Konečný počet mrtvých není znám, všechny vraky nejsou doposud prohledány, ale předpokládá se, že vystoupá až k 21 obětem!

Očití svědci na místě nehody vypověděli, že je to nejhorší nehoda, co kdy viděli. Lidé, co se snažili pomoci lidem uvízlým v zaklíněných hořících autech pomoci, většinou kvůli neustálým explozím a neuvěřitelnému horku neuspěli. Hasiči museli přeživší vystříhávat z vraků hydraulickými nůžkami.


Zobrazit místo Hororová nehoda v Británii na větší mapě

hakes67 ( 5. listopadu 2011 23:10 )

Vazeny pane "redaktore" Ten "islandsky kamion" je ve skutecnosti kamion firmy ICELAND,coz je mistni sit supermarketu.

marie60 ( 5. listopadu 2011 17:00 )

 U nás na D1 je co flek nějaká větší nehoda, při které i zemřou lidi.Mlha je velké svinstvo a kór kdyby namrzla.Kéž by však takové teplé počasí vydrželo co nejdéle.

gogo ( 5. listopadu 2011 16:34 )

Toto se může stát i u nás... Kdykoliv ....

Zobrazit celou diskusi