Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza na dovolené: Lukase (†8) vcuclo bazénové čerpadlo

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mivr - 
17. října 2011
20:28

Měla to být poklidná rodinná dovolená, ale hned první den se změnila v peklo. Osmiletý Lukas G. z Německa při kurzu potápění v bazénu na kanárském ostrovu Fuerteventura utonul, když ho pod vodou nasálo čerpadlo.

Hrozivé neštěstí se stalo na hotelu Sunrise Monica Beach. Malý Lukas se účastnil kurzu potápění. Pod vodou ho ale nasálo vadné čerpadlo. Nemohl vyplout na hladinu. Záchranáři ho několik minut vyprošťovali a pak hned začali s oživováním. To se jim dokonce povedlo. Chlapec ale při převozu do nemocnice zemřel.

Lukas byl výborný plavec. Vyhrál několik závodů ve skákání do bazénu. Ve vodě trávil celé hodiny. Potopení do hloubky 1,4 metru se mu ale stalo osudným. Čerpadlo ho nasálo za hruď. Snažil se dostat ven, ale proud vody byl silnější. Že je pod vodou, si všiml jeden z přítomných plavců.

Školáka se po vytáhnutí z vody podařilo živit. Jeho rodiče s ním chtěli jet do nemocnice v sanitce, ale to jim bylo zakázáno. "Naříkal, plakal," vzpomíná se slzami v očích matka Ulrike. To bylo naposleddy, kdy syna viděla živého. Lukas při převozu do nemocnice zemřel. "Ztrátou syna jsme přišli o všechno," řekl zdrcený otec Alexander.

e.44 ( 18. října 2011 15:07 )

Rodiče jsou dementní protože zaplatili klukovi kurz potápění? No jen tu klidně dál uštěkanče předváděj svojí vlastní demeci, kdyby tě ještě někdo omylem považoval za normálního člověka, tak ať ho z jeho omylu sám vyvedeš.

chania ( 18. října 2011 11:57 )

nevím, proč tady odsuzujete rodiče, zaplatili si kurz potápění, tak je snad na pracovnících hotelu, aby se o dítě jim svěřené řádně postarali ne, nevím, co byste dělali vy, všichni, kdyby se vám to stalo, neodsuzujte, aby někdo neodsoudil vás

e.44 ( 18. října 2011 00:17 )

Byl na kurzu potápění. Rodiče u toho vůbec nemuseli být. Odpovědnost je na vedoucím kurzu a těch dementech, co maj na triku to vadný čerpadlo.

jtabp ( 17. října 2011 23:02 )

Přesně tak, kdyby nenechali rodiče dítě bez dozoru tak se to nestane. Ani tam nemusí být čerpadlo, stačí když dítěti někdo skočí na hlavu a pod vodou je hned. Nechápu co zrovna dělali rodiče.

metzd ( 17. října 2011 22:21 )

No nevím čerpadla,starý hotely a línej personál-a co takhle rodiče? 8letý dítě zřejmě bez dozoru?

Zobrazit celou diskusi