Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kanibal snědl cestovatele, zbyly jen ohořelé kosti! Jeho přítelkyni znásilnil

Autor: INT, zuf - 
17. října 2011
11:23

Je to příběh jako z hororu. Německý cestovatel Stefan Ramin (†40) si vyrazil na dobrodružnou dovolenou kolem světa. Z jednoho výletu na tichomořském ostrově už se ale nevrátil. Vyšetřovatelé našli jen hromádku ohořelých lidských kostí. Stefan se pravděpodobně stal obětí domorodého kanibala, který navíc znásilnil jeho přítelkyni!

Dovolená, kterou si Stefan a Heike užívali, se změnila ve smrtící peklo Dovolená, kterou si Stefan a Heike užívali, se změnila ve smrtící peklo | Youtube.com
Tragédie se odehrála na ostrově Nuku Hiva v souostroví Francouzská Polynésie v Tichém oceánu Tragédie se odehrála na ostrově Nuku Hiva v souostroví Francouzská Polynésie v Tichém oceánu | Blesk
Cestovateli, který s přítelkyní od roku 2008 procestoval na katamaránu skoro celý svět, se jeho vášeň pro poznávání exotických krajů a kultur stala zřejmě osudnou. Nejspíš se stal obětí kanibala či kanibalů na ostrově Nuku Hiva ve Francouzské Polynésii.

Stefanova přítelkyně Heike jej naposledy spatřila, když odjížděl na výlet do lesa s místním průvodcem Henrim Haitim (31). Haiti pozval německého poradce pro podnikání na výlet s tím, že ho naučí lovit zvěř. Domorodec se však vrátil sám a Heike sdělil, že Stefan měl nehodu. "Stala se nehoda. Potřebuje pomoc," řekl průvodce vyděšené Heike.

Když se vyděšená Němka vydala hledat svého přítele, Haiti ji zadržel, strhnul z ní oblečení a nahou ji připoutal ke stromu. Údajně ji několikrát zneužil. Zázrakem se jí podařilo utéct a kontaktovat místní policii.

Po týdnu jednotka 22 policistů při pátrání objevila popel a ohořelé kosti, mezi nimi i čelist se zuby a roztaveným kovem - pravděpodobně plombami. Podle vyšetřovatelů se jedná o lidské tělo, které bylo před spálením rozřezáno na kousky.

Stefan Ramin (40) procestoval celý svět. Stal se mu výlet na tichomořský ostrov osudným?
Místní průvodce Henri Haiti, který byl pravděpodobně posledním, kdo viděl Stefana naživu, je nezvěstný. Policie po něm vyhlásila pátrání a povolala na pomoc i vojáky.

Ostatky jsou nyní na cestě do nemocnice v Papetee, hlavním městě Francouzské Polynésie, kde má test DNA prokázat, zda se opravdu jedná o Stefana Ramina.

Přítelkyně Heike i jeho přátelé mají jen velmi malou naději. "Bože, nemůžu tomu uvěřit, modlím se, aby to nebyl on, musí přece zbývat ještě nějaká

Průvodce Henri Haiti zmizel a policisté po něm zatím marně pátrají Průvodce Henri Haiti zmizel a policisté po něm zatím marně pátrají | INT, Facebook
naděje" ujišťují se známí na jeho facebookovém profilu.

Poslední příspěvek od Stefana je z 9. října: "Po dvou měsících online, jsem úplně zahlcený, ale nahraju sem aspoň několik fotek z cest. Počítám, že znovu se na internet připojím kolem Vánoc," psal Stefan.

Obyvatelé Francouzské Polynésie jsou případem šokováni. "Nikdo tomu nemůže uvěřit,  ještě nikdy se tady nic takového nestalo. Je to poprvé, je to strašné," komentovala případ místostarostka ostrova Nuku Hiva Deborah Kimitete.

proxima ( 18. října 2011 06:36 )

Jo jo, zrovna snídám krvavou tlačenku, panečku to je ňamka

petr11 ( 18. října 2011 04:55 )

...osvěžující zpráva. Člověk má hned chuť k životu

brekekesalami ( 17. října 2011 23:38 )

hm, nevím, připálené maso není moc dobré

wojtylak ( 17. října 2011 22:44 )

no asi zažil hustej adrenalin před smrtí,škoda že o tom nemůže napsat knížku nějakej cestopis nebo kuchařku či co.

metzd ( 17. října 2011 22:30 )

Přistavit dostatek letadel,naplnit je naší utlačovanou menšinou a šup tam s nima.Aspoň by z nich byl nějaký užitek.Bylo by po hladu!!!!

Zobrazit celou diskusi