Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec "s nohama na břiše" je po operaci

Malému Deepaku Kumarovi už nohy z břicha odoperovali
Malému Deepaku Kumarovi už nohy z břicha odoperovali  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, ljš - 
6. října 2011
06:25

Malému Deepaku Kumarovi dala příroda do vínku nepříjemné postižení. Narodil se s dalším tělíčkem, které mu přirostlo k břichu. Loni podstoupil operaci a nyní mohl konečně hrdě ukázat své tělo, na kterém už po jeho "dvojčeti" není ani památky. Deepak si tak už může s kamarády hrát bez posměšků a jakýchkoli komplikací.

Indický chlapec byl ve své vesnici některými považován za ďábelské stvoření, jinými za božstvo. Ve skutečnosti se během prenatálního vývoje v těle matky přestal vyvíjet plod jeho dvojčete a připojil se k jeho tělu. Z Deepakova těla pak "vyčuhovaly" ruce a nohy jeho mrtvého sourozence.

Rodiče malého Deepaka jsou šťastní, že už má chlapec operaci za sebou a vypadá normálně Rodiče malého Deepaka jsou šťastní, že už má chlapec operaci za sebou a vypadá normálně | profimedia.cz

Na náročnou operaci musela rodina nejprve sehnat peníze, obrátili se na veřejnost a finance nakonec sehnali. "Mám hrozně rád své tělo, teď můžu běhat ještě rychleji než moji bratři," řekl Deepak po operaci.

Parazitické dvojče

Chlapcův handicap se nazývá parazitické dvojče, což je druh siamského dvojčete. Dochází k němu v počátečních fázích těhotenství u jednovaječných dvojčat, protože plod jednoho ze sourozenců není dostatečně prokrvován společnou placentou. Dítěti pak většinou chybí hlava a srdce.

farfarela ( 7. října 2011 15:43 )

nejak mi nejde do hlavy proc se takovyhle paskvilove rodi hlavne v indii. asi tam maj spatnou vodu...

wojtylak ( 6. října 2011 12:16 )

spíš si dávej bacha aby podobnej pazgřivec nevylez jednou z tebe...

e.44 ( 6. října 2011 11:24 )

Ta "třetí nožička" je ručička. Dá se to na fotce celkem poznat a v článku se o tom i píše.

sibuna ( 6. října 2011 10:51 )

Kdybys pořádně četl,dověděl by ses,že na operaci museli rodiče nejdřív sehnat peníze....A jak vidno,tak vaši ještě pořád shánějí!

majojo ( 6. října 2011 09:39 )

Jestli dobře počítám, nešlo o jednoho sourozence,ale o dva - nebo měl ten druhý tři nožičky. Každopádně přeji klukovi hezký a šťastný život, už si jistě užil své.

Zobrazit celou diskusi