Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Je libo dovolená aneb Hlava na hlavě v čínském bazénu!

Autor: evak - 
15. srpna 2011
19:39

Asi každý zažil pocit, kdy zaplatil vstupné do nějakého městského aquaparku a vyčítal si, že nejel někam k rybníku. Hlava na hlavě opravdu nepředstavuje kvalitní rodinný odpočinek. Číňané mají ale odlišný názor, proč by se jinak dobrovolně nacpalo milion lidí do obřího bazénu?

Aquapark s lázněmi se nachází v sečuánské provincii v Číně. Jen bazén má přes 30 000 metrů čtverečních, a to znamená jediné. Vejde se do něj opravdu mnoho lidí! To, že si nikdo nezaplave, podle fotek zřejmě nikoho netrápí. Každý popadne svůj nafukovací kruh a vleze do "jámy lvové".

I když by si lidé měli v areálu hlavně odpočinout, některé fotografie dokazují, že jde spíš o boj o přežití. Plavčíci sice ke vřavě přihlížejí, ale nejsou zde zrovna hojně zastoupeni. Hluk je tak silný, že si lidé občas zacpávají uši. Jen málokoho přiláká pohled na roztleskávačky z ciziny, které mají za úkol "plavce" bavit.

Voda v bazénu je slaná, proto si ho Číňané přejmenovali na ´Mrtvé moře´. Jistě ale při pohledu na snímky přijde každému na mysl, jak je to s hygienou. Zřejmě nijak valně. Přece jen když se návštěvníkovi začne chtít v půlce bazénu na malou, pravděpodobně se nebude prodírat davem na veřejnou toaletu, kde ho taky nejspíš zaskočí fronta. A kdo si teď bude stěžovat na česká koupaliště?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi