Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vražda Mirca (†10) jde k soudu, unikl tajný spis!

Autor: INT, mivr - 
4. července 2011
20:17

Patnáct dnů jednání, sedmapadesát svědků, deset odborníků. 12. července v Německu odstartuje soud s vrahem desetiletého Mirca z Greftrathu, otcem čtyř dětí Olafem H. Ten chlapce sexuálně zneužil a pak zabil ze strachu, že by byl prozrazen. Po nátlaku policie se k zločinu přiznal. Za bestiálnost může dostat i doživotí. Jak chlapec prožil svůj poslední den? Vyšetřovatelům unikla tajná akta případu, ze kterého mrazí!

Před pár měsíci Německem otřásl podobný případ jako Českem ztracené Aničky Janatkové (†9). Zmizel desetiletý Mirco z města Grefrath. Policie po něm pátrala 146 dní.

Obvinila Olafa H., kterého viděli svědci v autě v době, kdy se chlapec ztratil, kousek od města. Po čase se ukázalo, že jejich stopa byla správná. Muž se k činu přiznal a dovedl vyšetřovatele k místu, kde nechal chlapcovo tělo.

Konečně se případ, který se vyřešil v únoru, dostal k soudu. Německý server Bild.de zveřejnil uniklé policejní spisy. Ze záznamů běhá mráz po zádech.

Poslední den v životě malého Mirca

Bylo 3. září 2010. Mirco jel v pět odpoledne s třemi kamarády na kole do kina na Step Up 3D, pak si zajeli do nedalekého skateparku. Jenže ještě v devět hodin večer nebyl doma a máma už o něj začala mít strach.

Ve 21.10 zavolala kamarádce, která ho shodou okolností viděla na zastávce. Prý mu řekla, ať hned jede rychle domů. O hodinu později byl viděn na kruhovém objezdu kousek od vjezdu do Grefarthu. To bylo naposledy, kdy ho někdo viděl živého. Pak ho Olaf H. polapil a zabil.

Ten tehdy seděl ve svém černém firemním passatu na polní cestě. Postavil se Mircovi do cesty, chytil ho za ramena a paže, zakryl mu pusu a posadil ho do auta na místo spolujezdce, jeho kolo odhodil na louku, projel rychle na červenou, aby mu chlapec neutekl, a zastavil až na opuštěném poli.

Položil zadní sedačky, lehl si s chlapcem na izolační fólii, hladil ho po pozadí a nohou, kterému mu roztáhl. Jak pokračuje Olafova výpověď, neměl erekci, z čehož byl dost frustrovaný. Vzápětí dostal strach z prozrazení, a tak Mirca zamotal provazem. Jak to udělal, později vyšetřovatelům chladně demonstroval na noze stolu.

Když byl Mirco utažený, lehl si na něj celou vahou a tahal za provaz, dokud chlapec nezemřel. Olaf pak ještě poslouchal srdce a zkoumal dýchání, aby měl jistotu, že je dítě mrtvé. Tělo nechal pár metrů od auta, kde ho ještě bodl kuchyňským nožem do krku. Pak si prý klekl před auto a brečel.

Držel v rukou jeho ruce, omluvil se mu a vysvětlil, proč tam musí ležet. Pak zahodil jeho oblečení a telefon a od místa brutální vraždy ujel. Svědci ho viděli v autě s nálepkami Telecom deset dní předtím ve Schwalmtalu a potom zde, což se jim zdálo podezřelé. Právě to se stalo policejní horkou stopou.

Měnil výpovědi

Ve voze se pak našla vlákna z Mircova oblečení. Olaf, jinak řádný manžel a otec čtyř dětí, nejprve zapíral, pak to ale vzdal a dovedl vyšetřovatele k tělu. Podle policistů se po cestě na místo zločinu tvářil velmi nezaujatě a chladně.

Vyšetřovatelé pak od Olafa slyšeli hned několik verzí, jak se to stalo. Nejdříve tvrdil, že našel chlapce mrtvého a polonahého na parkovišti. V další výpovědi uvedl, že ho Mirco volal o pomoc a on mu zakryl ústa a nešťastnou náhodou ho zabil. Pak dokonce pronesl, že jeho samotného jako třináctiletého unesli autem, to ale jeho rodina vůbec nevěděla, takže si to asi taky vymyslel.

Podle policistů je nejpravděpodobnější verzí ta výše uvedená, kterou vypověděl 2. února. 12. července začne patnáctidenní soudní stání, kde bude vypovídat padesát sedm svědků a názor sdělí deset odborníků. Olafa H. za brutální vraždu, kterou může spáchat jen lidská bestie, možná čeká doživotní trest.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi