Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V ulicích Athén teče krev!

Autor: ida, mel - 
29. června 2011
18:22

Řecko včera učinilo rozhodující krok ke své záchraně. Parlament schválil úsporný balíček, který by měl státní kase do roku 2015 ušetřit více než 78 miliard eur. Zároveň tím splnil podmínku pro to, aby obdržel od Mezinárodního měnového fondu a zemí eurozóny potřebné půjčky. Osmdesát procent Řeků však se škrty nesouhlasí a revoltuje!

V Řecku včera znovu tekla krev, 46 lidí bylo zraněno. Poté, co poslanci těsnou většinou schválili vládní úsporný plán, ulice jakoby zešílely. Demonstranti zaútočili na budovu ministerstva financí. Policisté použili proti protestujícím slzný plyn.

Některé cestovní kanceláře mají problém s tím, že generální stávka, která včera již skončila, narušila letecký provoz do Řecka a zpět. České cestovky však byly na tento problém připraveny. „Řecká stávka v letecké dopravě nebyla celodenní, ale probíhala jen v určitých dopoledních a odpoledních hodinách,“ vysvětlila Blesku Romana Slížková z cestovní kanceláře EXIM tours. „Proto jsme některé lety posunuli tak, aby letadla odlétala i přilétala mimo tuto dobu. Klienty jsme dopředu telefonicky informovali.“

Slížková dodala, že nešlo o žádné zásadní změny v odletech. „Posuny se pohybovaly řádově kolem jedné až dvou hodin, což klientům nijak dovolenou nenarušilo.“

Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury nese odpovědnost za kompenzace a odškodnění klientům za zpoždění či zrušení letu v případě zájezdů letecká společnost, ne cestovní kancelář.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi