Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Německá Anička: Mary-Jane (†7) zavraždili cestou ze školy

Autor: INT, mel, apk - 
29. června 2011
15:02

Ta podobnost s případem zavražděné Aničky Janatkové je děsivá. Německem v těchto dnech otřásá případ holčičky Mary-Jane (†7) z malého středoněmeckého městečka Zella-Mehlis. Malá dívka se minulý pátek nevrátila ze školy. O den později našli mrtvé tělíčko náhodní kolemjdoucí zhruba 1,5 kilometrů od jejího domova. Kriminalisté po vrahovi stále marně pátrají.

Jedenáctitisícové městečko Zella-Mehlis padlo do smutku. Vraždu malé Mary-Jane nikdo nechápe a všichni se ptají proč. Když se v pondělí konalo za zavražděnou holčičku smuteční rozloučení, přišlo na 700 lidí.

Podezření na sériového vraha

„Když umřou tví rodiče, ztratíš minulost. Když ti však umře dítě, ztratíš budoucnost,“ stálo na kusu lístku, který kdosi přinesl na veřejný pohřeb. Sto padesát kriminalistů v těchto dnech stále marně po vrahovi pátrá.

Nejhorší je pro ně skutečnost, že se nemají pořádně čeho chytit. Vyšetřovatelé nyní začali prověřovat, zda se podobné vraždy na území Německa nestaly již v minulosti, a tím zjistit, zda se nejedná o sériového vraha. Policie také zveřejnila možnou fantomovu podobu.

Tragická podobnost s Aničkou

V minulých dnech byly nalezeny dvě červené aktovky, které měly údajně patřit zabité Mary-Jane a přivést tak detektivy na horkou stopu. V úterý se však zjistilo, že ani jedna mrtvé nepatřila. Její skutečná školní taška zatím nalezena nebyla.

Vražda v Německu nápadně připomíná český případ zavražděné Aničky (†9) z pražské Troji. Ta byla pohřešovaná od loňského října, kdy se rovněž nevrátila ze školy domů. Případ se táhnul skoro půl roku, až byla nakonec mrtvá nalezena v půlce letošního března. Z její vraždy byl obviněn Otakar T., který během vyšetřování spáchal sebevraždu.

zefy ( 2. července 2011 16:09 )

Tak zase pitváte jiný rodiče? Nepřejte si být v situaci rodin, který přišli tragickým způsobem o své blízké. Především v kůži matek a otců, kteří přišli o své děti... Nechte je prosím být. Nehledejte pořád nějaký důvod jak je obvinit.... Oni své děti nezabili. Zabil je někdo jiný a u toho hledejte vinu ze smrti těch děvčátek. Normální je chodit venku, né zabíjet ostatní lidi.

e.44 ( 1. července 2011 20:55 )

Co se malé M. týká, tuším, že jí byly dokonce jenom tři roky. Je to už dost dlouho, ale před časem přišel její případ na přetřes v nějaké diskusi, tuším že týkající se Aničky. On byl celý ten případ dost podivný. S někým jsem tenkrát probírala tu možnost, že M. má na svědomí jeden z rodičů. Mohlo jít o afekt nebo nešťastnou náhodu. A pak si to ten dotyčný nedokázal připustit, nebo to dokonce zcela vytěsnil z paměti. Podobný případ už byl taky zdokumentován. Matka nechtěně zapříčinila smrt synka. Byl to pro ní takový šok, že se její mysl bránila proti zešílení totálním vytěsněním toho neštěstí z paměti. A ta žena potom zasvětila svůj život hledání synka. A až poletech v hypnóze si na to neštěstí vzpoměla... Co se Mary-Jane týká, taky mi tam moc nesedí čas nahlášení, ale ještě jsem se nedostala k tomu abych to v němčině přelouskala, tak vím jenom to, co se tu píše. Ale taky si myslím, že nezemřela tam kde se našla.

anasyi ( 1. července 2011 19:23 )

nemci pisou,ze matka nahlasila zmizeni na policii az v 19 hodin.Tzn.,ze pokud by byla v praci,defakto by potom ta mala byla bez dozoru od 16 hodin do 19 hodin.Takze policie zahajila patrani po 19 hodine.Bez psovodu?Vis,nikomu do hlavy nevidime co by dokazal udelat,ten na tom kole mohl byt podezrely,ze se tam mihnul,mozna nejaky bezdak,mohlo to byt jakkoliv,ona mela hlavu rozbitou jako kdyz se o neco uhodila,ale to pry nebylo smrtelne zraneni,pri pitve zjistili sokujici skutecnosti jeji smrti,coz potvrdilo,ze na ni byl spachan trestni cin.Tohle jsem dohledala ja.Me furt nejde do hlavy,ze by pri takove vzdalenosti ji nikdo nenasel v ten patek,ani psovodi?To je blbost.V 19 hodin neni tma a pokud je mi znamo,jsou i patraci akce v noci.Pokud ji nenasli v ten patek,nemusela tam ani byt,tim by davalo smyl,ze u ni byly shledany skutecnosti nasilneho cinu,ktere zrejme ten dotycny by nemohl spachat v tom lese u toho potoka,kde by i riskoval,ze ho muze nekdo nacapat.Podle me matinka nemluvi pravdu

senzibilkaa ( 1. července 2011 18:10 )

no všude pintlich asi nejsou. V článcích píšou, že se školka (asi družina) zavírala v 16h, nyní po jejím nálezu teprve upravili provoz do více hodin. Matka mohla být v práci, nic jsem o ní nenašla. Tomu, že ji nenašli hned první den už se nedivím, v tom lese je to jako s jehlou v kupce sena. Píšou, že ji našli v potoce. Školní brašnu, ani toho podezřelého na kole nenašli

anasyi ( 1. července 2011 14:29 )

ji byly tusim 4 roky....ale vem si,jeji rodice papkali veceri,nechaji dite samotne na pokoji v cizim prostredi a me i u tohodle pripadu zarazila jedna vec,ze vetsinou se pokoje zamykaji na karty.na druhe strane dveri je takovy zamek pod klikou,ze pokud by byly dvere zamcene,takhle male dite by ten zamek neutahlo na otevreni.ten zamek aby se odemknul byl zarazen na dva zapady.Kdyz jsem pracovala jako pokojska,tak jsem mela i moznost videt deticky ktere lakalo otevirani dveri.Takze ja si myslim,ze ty dvere zamcene nebyly,ze pouze za sebou rodice dvere zavreli a odesli.Mno a tady,je zajimave,ze tehle male matka nahlasila jeji zmizeni az v 19 hod.Co delala 3 hodiny,protoze mala se mela vratit ze skoly v 16 hodin.Pokud by ji mama vubec hledala tak za tri hodiny mela kolem baraku i posekano sekackou aby svoji dceru nasla...at mi nikdo nerika,ze 1,5 km od domova je velka vzdalenost a neverim,ze by ji nikdo nepomohl pri hledani ze sousedu nebo pratel.Takze tady jsou ty 3 hodiny

Zobrazit celou diskusi