Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bohatí Britové si z Afriky nechali přivézt otrokyni (5)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak - 
16. června 2011
22:05

I ve 21. století se objevují zprávy o otrokářství. Bohatí mají své rozmary, ale rodina ve Velké Británii si v dnešní době usmyslela naprosto neuvěřitelnou věc, že bude mít otrokyni. Stala se jí tehdy pětiletá Nigerijka. Nad tímto potlačováním lidských práv zůstává rozum stát.

Na své nejranější dětství si dívka, jejíž jméno nesmí být zveřejněno, nepamatuje. V pěti letech byla dopravena z Nigérie do Velké Británie za jediným účelem, aby byla otrokyní. Bohatá britská rodina jí nekupovala dárky k narozeninám ani k Vánocům, nepouštěla ji do školy. Děvče ani nesmělo jíst u jednoho stolu s ostatními členy rodiny, přestože když se někdo zeptal, říkali o ní, že je jejich dcera. I přes bití vařečkou a fackování, když její práce nebyla dokonalá, si myslela, že to jsou její opravdoví rodiči. Používala oslovení mami a tati.

Přitom "táta" ji ignoroval. Pro něj byla jen otrokem, za kterého dal hromadu peněz. Kontrolu její práce a kárání měla na starosti "matka".

Později byla Nigerijka převezena do jiné rodiny, kde otročila dalších pět let. Byla na tom tak bídně, že se jedné noci sbalila a odešla. Po několika dnech ji našla cizí žena, jak přespává v telefonní budce. Byla vystrašená, nemluvná a nevěřila lidem.

I když je dívce nyní již osmnáct let (kvůli potvrzení věku musela podstoupit testy), do jednadvaceti let bude pod záštitou organizace Children Act. Jejím hlavním úkolem je teď dohnat, co se dá. Včetně gramotnosti.

kacota ( 16. června 2011 22:33 )

čo to robíte v tej Británii ?

Zobrazit celou diskusi