Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlapec (10) se oběsil po užití antidepresiv

Harry Hucknell (10) se předávkoval antidepresivy a oběsil se
Harry Hucknell (10) se předávkoval antidepresivy a oběsil se  (Autor: facebook.com)
Autor: bali - 
14. června 2011
20:50

Desetiletý chlapec Harry Hucknal byl už od malička hyperaktivní, proto se jeho rodiče rozhodli vyhledat pomoc psychiatra. Lékař mu předepsal lék Ritalin, který má ovšem spoustu vedlejších účinků. Jeho nad-užití může vyvolat silné deprese. Jednoho dne se chlapec předávkoval a oběsil.

Z výsledků vyšetřování, které policie nedávno zveřejnila vyplývá, že Harry měl v těle víc učinné látky léku, než je doporučená hladina pro dospělého člověka trpícího stejnými problémy. Chlapcův otec se chystá podat na lékaře trestní oznámení, kvůli předpisu nebezpečného léku, bez jakéhokoliv varování. Lék měl totiž dítě uklidnit, ne v něm vyvolat stavy deprese.

"Chlapec měl problémy s koncentrací a ve škole ho navíc spolužáci šikanovali. Určitě se ve společnosti necítil moc dobře a v kombinaci s nadmírou léků se chlapec rozhodl život ukončit," míní vyšetřovatel.

V osudnou zářijovou neděli byl Harry doma se svou matkou a třemi sourozenci. Svěřil se matce, že se “necítí šťastný“. Dal jí pusu na dobrou noc a odešel do svého pokoje, kde se zamkl a oběsil.

Koroner po pitvě uvedl, že Ritalin a Prozac, které Harry užíval, není možné vyloučit jako faktory, jež  zapříčinily jeho smrt. Při vyšší dávce můžou léky totiž způsobit hluboký stav deprese. Vyšetřování zatím nadále pokračuje.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anelam ( 15. června 2011 09:58 )

anelam ( 15. června 2011 09:58 )

měla tak hyperaktivní dítě,už od narození do 1 roku ani nespal....táhlo se to s nim až do 13 let-je to makačka na výchovu a ve škole hrůza,samá poznámka-No tenkrát se takovým dětem žádná léčba neordinovala,jedině histeps a ten nezabíral-teď je ta nemoc nazývána- lehká disfunkce mozku-stává se to při porodu.Takže maminky co to budou číst-musíte vydržet-na prášky nedejte

crakazasecrak ( 15. června 2011 05:58 )

schovat a sami mu je podávat,hlavně ,že to mají na koho svést dneska je to moderní zodpovědnost házet na druhé...

Zobrazit celou diskusi