Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pokojská sex chtěla, tvrdí právník šéfa MMF

Autor: INT, mivr, ap - 
17. května 2011
17:39

Příběh jako z detektivky. Chudá pokojská obviní bohatého muže ze sexuálního harašení. Snaží se někdo šéfa MMF Dominique Strauss-Kahna (62) zničit? Jeho právník tvrdí, že žena sex chtěla. Pravdu ví jen dva lidé – nejmocnější bankéř světa a pokojská (32) s africkými kořeny. A jak to chodí na českých hotelích?

Nejmocnější bankéř světa, ředitel MMF Kahn sedí ve vězení. Pokojská luxusního newyorského hotelu Sofitel, ve kterém byl ubytován, ho obvinila z pokusu o znásilnění, sexuálního obtěžování a omezování svobody. On vinu popírá. Kde je pravda?

Verze pokojské: Třikrát zaklepala na dveře, jak zaměstnanecká pravidla předepisují, a zavolala: Pokojová služba! Nikdo se jí ale zevnitř neozval, ani když zazvonila. Otevřela dveře. V tu chvíli vyšel z koupelny nahý Kahn, vrhl se na ní a začal ji osahávat. Chtěla utéct, ale zabouchl dveře a nutil ji k orálnímu sexu. Podle výpovědi se dvakrát použitím hrubé síly dotkl penisem jejích úst.

Verze bankéře: Vše popírá. Tvrdí, že v době údajného incidentu už byl z hotelu Sofitel odhlášen a obědval s dcerou, která v New Yorku studuje.

Měla strach z lidí, tvrdí její soused

Vše bylo ale možná úplně jinak. Deník New York Post přinesl zprávu, kterou údajně získal od právníků, že pokojská, jejíž totožnost zůstává zatím v utajení, se sexem souhlasila! „Nedošlo k žádnému násilnému styku,“ řekl obhájce Kahna. Jiný zdroj, blízký obhajobě ale podle New York Post tvrdí: „Mohli se dohodnout.“ Je to tedy jen laciný trik právníka, nebo je na tom kus pravdy?

Reportéři britského deníku Daily Mail kontaktovali souseda pokojské. Muž (47), který se živí jako burzovní makléř a který vedle ní žil ve čtvrti Bronx čtyři měsíce, o žalobkyni tvrdí, že je extrémně plachá, bojí se lidí, má asi velké problémy a trvá jí dlouho, než někomu začne věřit. Na druhou stranu řekl, že je dobrá matka. Žena má dceru v adolescentním věku. „Věřím jí,“ dodal pevně.

Vše svědčí proti němu

Zhruba hodinu poté, co mělo k pokusu o znásilnění dojít, volala pokojská bratrovi (43), který pracuje jako šéfkuchař v harlemské restauraci. „Někdo mi něco hrozného udělal. Byla jsem napadena,“ plakala mu prý do telefonu. Poradil jí, aby nikomu nic neříkala a kontaktovala právníka. Krátce poté se svěřila i kolegům, kteří zavolali policii. Ta pak Kahna zatkla na letišti.

Televizní stanice Fox News napsala na svých stránkách, že v apartmá hotelu, kde mělo k sexuálnímu útoku šéfa MMF dojít, byly v posteli nalezeny krvavé stopy a na koberci vlákna, která by ho mohla z deliktu usvědčit. I na oběti se prý našly DNA důkazy. Proti Kahnovi tedy mluví skoro vše.

Mohlo by se to stát i české pokojské?

Tereza patří již 10 let mezi absolutní špičku mezi českými pokojskými. V tuto dobu pracuje pro pětihvězdičkový hotel v Praze. „Pokojská by na rozdíl třeba od portýra neměla vůbec přijít s hostem do kontaktu,“ sdělila Blesk.cz

„Je to opravdu neslušné, vlézt někomu do pokoje, který si pronajal a rušit ho,“ diví se, že ve špičkovém newyorském hotelu taková situace nastala. Obzvlášť podivné podle Terezy je, že se tak stalo v den, kdy se měl šéf světových finančníků Kahn z hotelu odstěhovat.

„V takovém případu mě vedoucí pokojských o odjezdu hosta z hotelu informuje a teprve pak do pokoje vstoupím,“ prozradila pracovní postupy Tereza, podle které ale zároveň útok nelze vyloučit. "Pokud bych byla poslána pokoj uklidit a host nereagoval na zaklepání, tak do pokoje vstoupím. Za deset let mé služby ale v našem hotelu situace, že by pokojská narazila v pokoji neočekávaně na hosta nenastala,“ uzavřela Tereza.

chiantis ( 18. května 2011 01:43 )

ale příjemná, je příjemnější se usmívat, než stále sledovat lumpárny...díky za to

chiantis ( 18. května 2011 01:42 )

a kde je ta pokojská? přes samé dýchání si starypes - starý pes? spletl pokojskou s advokátkou

chiantis ( 18. května 2011 01:40 )

odol ( 17. května 2011 22:31 )

U nás sa hovorí,že už mu v tomto veku ,,kok@t z rit@ vodu pije!! A on ešte takto. Niekde som počul otázku,že ako zistí žena,že chlap myslí na sex? Keď dýcha!!!

gevi ( 17. května 2011 20:33 )

Vy snad v našich médiích postrádáte dostatek článků o nepravostech NAŠÍ politické scény? Vždyť se skoro o ničem jiném nepíše, pozitivních zpráv je minimum (já vím, vy řeknete, že se nic pozitivního neděje), reformy se probírají shora dolů a zase zpět. Pokud chcete číst cokoli o současných aférách a průserech politiků, máte toho všude plno. Třeba čtete jen Blesk a ten možná všechno nestíhá, ale určitě z toho nikdo nedělá mrtvého brouka Trochu vás však podezírám, že vám vadí, že Strauss- Kahn je socialista, tedy nejznímější francouzský levičák. Mimochodem ta - podle vás - "prkotina" hrozí dvaceti lety vězení.

Zobrazit celou diskusi