Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Britney (8): Máma mi píchá botox!

Autor: evak, ČTK - 
15. května 2011
11:04

Americké úřady zahájily vyšetřování případu matky, která ve vysílání televize ukázala fotografie, na nichž své osmileté dceři píchá botox. Látku sloužící k vyhlazení vrásek dceři aplikovala navzdory tomu, že jde o bolestivou proceduru, která se pro kosmetické účely nedoporučuje nikomu mladšímu osmnácti let.

"Je to hodně nezvyklé, aby matka píchala osmileté dceři botox a rozhodně je to podkladem pro prošetření," řekl televizní stanici KGO-TV Trent Rhorer ze sanfranciské sociální služby, jejíž činitelé podle něj rozhodně chtějí s Kerry Cambell a její dcerou Britney mluvit a zjistit, zda došlo k týrání.

Campbell se s Britney objevila ve čtvrtek v pořadu televizní stanice ABC Good Morning America, kde vyprávěla, že přihlašuje dceru do soutěží krásy. Právě tam se o tom, že by jí mohla píchat botox, dozvěděla od ostatních matek. "Soutěže jsou tvrdý svět, to vám můžu říct," prohlásila v programu. "Ty děti jsou drsné."

Měla naučené odpovědi

Fotografie pořízené během procedury, které ukázala v programu, zobrazují Britney se sáčkem ledu na tváři a bolestivým výrazem. Na jedné z fotek je vidět, jak Cambell píchá dceři injekci. Britney v pořadu řekla, že ji to občas bolí a někdy si trochu popláče, ale že si na injekce zvykla a vypadá po nich lépe. Na dotaz, jestli ví, proč je dostává, nejdřív odpověděla, že neví. Až pak, po pobídnutí od matky, dodala, že viděla vrásky a nemyslí si, že by byly pěkné.

Isaac Neuhaus, profesor dermatologie z Kalifornské univerzity, ovšem varuje, že botox může u dítěte ochromit vyvíjející se svaly. Vpíchnutí na špatné místo nebo v nesprávné dávce může způsobit dýchací potíže, anebo ovlivnit schopnost dítěte polykat. "Existuje spousta znepokojivých aspektů, které s sebou nese podávání botoxu dítěti kvůli vráskám, které nemá," prohlásil Neuhaus. "Nepochybně to bude mít vliv na její vzhled."

Botox blokuje spojení mezi nervy a svalem, a dočasně sval ochromuje. Injekce mohou být bolestivé a americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv je nedoporučuje pro nikoho mladšího 18 let.

Nechtěla prozradit, kde botox vzala

Kalifornské zákony navíc nedovolují, aby botox aplikoval nikdo jiný než lékař nebo sestra pod dohledem lékaře a botox je výhradně na předpis. Campbell odmítla v pořadu Good Morning America prozradit, odkud látku má, ovšem dodala, že jde o "důvěryhodný zdroj", který se pohybuje v oblasti zdravotnictví. Američané po pořadu okamžitě začali vášnivě diskutovat na internetu a došli k závěru, že Kerry svou dceru týrá.

lisa22 ( 15. května 2011 16:40 )

c3rb3r0s, tebe riadne hrabe. deti nie sú majetkom svojich rodičov. pevne verím, že ty žiadne nemáš ani nikdy mať nebudeš. okrem toho nechápem, ako si niekto môže myslieť, že z tej malej niečo bude. na to snáď treba aj nejaký talent, nie? botoxové injekcie nielen, že jej nijaký nezaručia, ale ani krásu jej neprinesú, maximálne tak zdravotné problémy.

abvydavatelstvi ( 15. května 2011 13:38 )

Ty jsi asi taky poradny magor.Tyrat osmilete dite jenom aby vydelala na ni, je nelidske.Botox si muzou pichat stare celebrity nad hrobem co maji oblicej jako kdyz jim ho pozuje krava, ale ne ho pichat malemu diteti.

e.44 ( 15. května 2011 12:39 )

Pokud považuješ za štěstí, mít matku, která z tebe už od dětství dělá zrůdičku s nepřirozeně vypadajícím ksichtem a porušenou motorikou mimických svalů, a která tě při každém napíchnutí botoxu přímo ohrožuje na zdraví i na životě , tak by sis takovou matku zasloužila mít. Aspoň na chvíli. Ale určitě jsi jí neměla. Kdyby ano, neplácala by si takový blbosti. A asi jsi nikdy ani neviděla jak vypadá třeba čtyřicetiletá žena, co začala s botoxem v pětadvaceti, třiceti letech. Většinou jako zrůda po zmršený plastice s pohybově mrtvou většinou mimických svalů. A tuhle holčičku to čeká mnohem dřív, pokud tu krávu, co jí to dělá, nezavřou za týrání a ohrožování zdraví a života té dívky. A co se tebe týká, jenom doufám, že nemáš žádný děti na kterých bys mohla uplatňovat ty svoje zvrhlý názory.

c3rb3r0s ( 15. května 2011 10:52 )

Ty bys snad chtěla mít doma škaredý dítě? Ne všichni rodiče mají to štěstí, aby se jim dítě narodilo s dietní pilulkou v puse. Co jí do toho má stejně kdo co kecat? Ona si to dítě udělala, tak si sním může dělat co chce. Holka jí ještě poděkuje až vyroste a bude slavná, bohatá a vdaná za nějakého zámožného podnikatele. Ve tvém příspěvku střelkyně vidím spíše závist, že ty jsi matku, která by takto myslela na tvou budoucnost neměla a cítíš tak potřebu vybíjet si svou frustraci na lidech kterým se v tomto směru poštěstilo. Prosím, zamysli se nad sebou.

strelkyne ( 15. května 2011 07:23 )

Co je tohle za další lidskou hyenu???!!!To je fakt zrůda nejvyššího kalibru!!!Co má ta malá chudinka za dětství,když je ve spárech takové vylízané prudké inteligentky,která nemá soudnost asi vůbec žádnou!!!Jak se má ta malá bránit,když má matku,která zřejmě sama se sebou není vůbec spokojená-a která je totálně psychicky i duševně narušená!!!Okamžitě zavřít až zčerná!!!

Zobrazit celou diskusi