Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děti bin Ládina: Nutil je spát v poušti, vraždit zvířata

Autor: bali, ap - 
3. května 2011
05:00

Být potomkem bin Ládina nebyl žádný med. On sám pocházel z rodiny miliardáře a od mládí byl zahrnován luxusem. Vystudoval prestižní vysokou školu a své jmění rozšiřoval i obchodem s drogami. Své vlastní děti, ale nutil žít v chudobě a přespávat v poušti. Po svém příklonu k radikálnímu islámu jim dokonce zakázal používat při pití limonády brčko. V časech proroka Muhammada totiž neexistovalo.

Arciďábel světového terorismu se narodil v Saudské Arábii v rodině bohatého stavitele . Nouzí tedy rozhodně netrpěl. Jeho rodina totiž získávala díky kontaktům se  audskou královskou rodinou spousty zakázek.

Chtěl být Emírem celosvětové islámské říše

V prosinci 1979 vpadly sovětské vojska do Afghánistánu. Usáma již v tu dobu disponoval jměním, které zdědil po otci a velkou část investoval do boje proti Sovětům. Již v tu dobu se ale u něho projevovaly sklony k megalomanství a neochota komukoliv se podřídit.

Nelíbilo se mu, že ostatní chtějí přiřadit arabské dobrovolníky do afghánských jednotek a tak si založil svou vlastní organizaci, kterou pojmenoval Al-Káida. Jejím cílem mělo být založení světové říše islámu. Vůdcem této říše, kterou muslimové nazývají chalifátem, měl být samozřejmě on sám.

Za peníze z drog vybudoval luxusní úkryt

I přes podporu teroristických akcí po celém světě se jeho jmění nijak netenčilo. Podle dostupných informací se majetek Usámy bin Ládina pro rok 2008 odhadoval na více než 270 milionů dolarů (přes 4 miliardy korun). Hlavním zdrojem jeho financí se stal obchod s drogami.

A za zisky z těchto kšeftů si po útocích na nexyorské obchodní centrum nechal vybudovat luxusní úkryt sto kilometrů od pákistánské metropole. To vybudoval jeho věrný kurýr. Právě on, ale nakonec Američany na Ládinovu stopu přivedl. Bylo jim divné, že by si chudý muslim mohl vybudovat luxusní a přísně střežený komplex domů za 16 milionu Kč.

Děti nutil spát v poušti

Zatímco Usámovo dětství by se dalo přirovnat k procházce růžovou zahradou, jeho vlastní potomci, včetně miminek museli spát často ve vykopaných dírách v poušti. A protože bral islám tak doslova, pro jistotu jim zakázal i pít limonádu brčkem. V čase proroka Muhammada neexistovalo a co kdyby ho náhodou Prorok neschvaloval?

Absolutní tabu bylo pro jeho potomky i sledování dětských seriálů, poslouchání jiné než náboženské muziky či hraní fotbalu. V rámci výcviku je nutil vraždit domácí zvířata. Svého syna Umara, který od něj posléze utekl dokonce přemlouval, aby se stal sebevražedným mučedníkem

A jak na to jeho potomci, kterých měl až 25 reagovali? Různě. Zatímco syn Umar se od otce distancoval a žije spokojeným životem, jeden z jeho synů zemřel po jeho boku.

gogo ( 4. května 2011 17:44 )

Ano, máte samozřejmě naprostou pravdu že vím o světě toho málo. A kdo neví, že…I když nejsem již nejmladší. Ale já jsem tímto úmyslně přehnaným textem chtěl naznačit, že jakmile je dnes někdo cílem mediální akce (před tím na př. Husajn, Mubarak, Kaddáfi atd..) tak se nahonem těmto lidem nahází na hlavu (také přehnaně) všechno možné i nemožné. Nebo se domníváte, že za těchto okolností byla na př. informace o dětech nutná ?

kudlankabezbozna ( 4. května 2011 15:31 )

zakazoval dětem pít brčkem!!!! Volal to už někdo na linku bezpečí? Poslala bych na něj Džamilu, na parchanta.

bara ( 3. května 2011 23:04 )

))) to snad ne... zabíjet pro maso, obživu, zvíře k tomu chované, je přeci úplně něco jiného... * a věřte tomu, že zabíjet živé tvory jen tak, aby se v nich už od dětství vyvíjela bezcitnost, je úkolem zcela běžným, pro otce malého kluka.. vy jste nikdy neviděl podobná videa? Nebo i jak malé děti - kluci - pochodují s puškama, nebo pálí zaživa kočku, psa???

bara ( 3. května 2011 22:58 )

jsou to fanatici...

bara ( 3. května 2011 22:56 )

nechci říct, že nechat děti pát ve stanech v poušti, trochu si "zatrempovat, aby se třeba zocelily ) - je něco špatného...nebo že je nerozmazlovatl že je něco špatného. * jenže, milej gogo, ty o tomto světě víš hodně málo!! tam se učí zabíjet už malé děti!!! Nejdříve skutečně zvířata.. * Když zabili Zarkáwího - to byl ten co osobně zajatcům kudlou zaživa pižlal hlavy a dával to na internet - tak novináři psávali horory o tom, jak na něj chudáčka byli zlí. a dnes je pro některé nicky takovej chudák Usáma? *

Zobrazit celou diskusi