Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dvě dívky (†14) byly šikanovány kvůli obezitě, oběsily se

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: bali, mivrk - 
22. dubna 2011
06:44

Dvě čtrnáctileté žačky z Minessoty Haylee a Paige už nevydržely šikanu ostatních dětí, které se jim posmívaly kvůli obezitě. Dívky se bály jíst na veřejnosti. Nakonec tlak spolužáků nevydržely a oběsily se.

Dívky se oběsily ve snaze uniknout šikaně ve škole. Ostatní děti se jim smály kvůli obezitě. Dívky z toho byly tak vystresované, že nejedly na veřejnosti, ale někde v koutku potají. Nátlak nevydržely a zabily se. Dívky byly v noci, kdy se rozhodly zemřít, u Haylee doma. Její matka Tracy je šla ráno zkontrolovat a našla je oběšené. Pokusila se je oživit, ale už bylo pozdě.

Rodinám zanechaly dopis na rozloučenou, ve kterém detailně popsaly, jak si přejí, aby vypadaly jejich pohřby. "Haylee v dopise žádá, aby všechno bylo růžové. Chtěla tam princeznu a motýly," prozradila teta jedné z dívek. Pohřby měly o víkendu.

Kamarádky na život a na smrt

"Dívky si byly opravdu blízké. Paige hrála hokej a učila Haylee bruslit," popisovala vztah kamarádek teta Haylee. "Na veřejnosti jedly zřídka, protože se bály posměchu a šikany. Byly si vědomy své nadváhy," dodala.

Dále prozradila, že se její neteř teprve nedávno přestěhovala s matkou a osmiletým bratrem z Indiany do venkovské oblasti, kde se dívce nepodařilo zapadnout do společnosti a stala se obětí šikany.

"Dělali si srandu z její nadváhy a rudých vlasů. Psala mi, že by se chtěla vrátit, protože jsou na ni lidé zlí a krutí. Jsem z toho šokována. Nechápu mentalitu dětí, které mučí jiné děti," řekla zdrceně dívčina teta. Posměvační spolužáci dohnali dívky k sebevraždě.