Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Autorka Pottera napsala knihu o zmizelé Maddie

Rowling pomohla napsat knihu o Maddie
Rowling pomohla napsat knihu o Maddie  (Autor: ČTK, Profimedia.cz)
Autor: mivr, evakk - 
19. dubna 2011
20:13

Už jsou to tři roky, co na dovolené s rodiči zmizela malá Maddie McCann. Od té doby ji hledá celý svět. Výsledky pátrání zatím žádné. Autorka slavné ságy o čaroději Harry Potterovi J. K. Rowling (45) pomohla matce holčičky sepsat o případu knihu.

Maddie McCann zmizela 3. května 2007 během dovolené s rodiči v Portugalsku. Oni odešli na večeři a ji nechali v pokoji samotnou. Když se vrátili, byla jejich tehdy tříletá dcera pryč. Od té doby ji hledá policie a detektivové po celém světě, zatím ale bezvýsledně.

Matka děvčátka Kate se rozhodla napsat o jejím zmizení knihu. S nejtěžšími řádky jejího života jí pomohla autorka bestselleru o čarodějnickém učni Harry Potterovi J. K. Rowling. Spisovatelka rodině McCannů pomáhá i jinak – vypsala finanční odměnu za jakékoli informace.

Kniha Madeleine

Dílo se jmenuje Madeleine a měla by v Británii vyjít 12. května – na Maddieny osmé narozeniny. Výtěžek z prodeje se uloží do fondu Maddie. Odtamtud McCannovi financují výdaje spojené s hledáním jejích dcery.

„Věříme, že až si ti, kdo něco vědí o zmizení Maddie, přečtou tuto knihu, ozvou se nám,“ nepřestává doufat Garry, otec děvčátka.

honza51 ( 19. dubna 2011 20:32 )

"spisovatelku" J. K. Rowling . Napsla (nebo opsala, peníze dokážou i pravdu změnit...) knihu o Harry Potterovi a myslí si, že může do všeho kecat . Proč si někteří lidé myslí, že když mají prachy, mají i patent na rozum. A ona v tom přesvědčování o své výjimečnosti vyniká. A co je nejhorší asi tomu i sama věří.

Zobrazit celou diskusi