Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zemřela žena (†27), která vážila jen 11 kilo!

Policie vyšetřuje záhadné úmrtí. 27letá žena z města Brighton v Jižní Austrálii měla pouhých 11 kilogramů - ilustrační foto
Policie vyšetřuje záhadné úmrtí. 27letá žena z města Brighton v Jižní Austrálii měla pouhých 11 kilogramů - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, šim - 
13. dubna 2011
13:06

Těžko uvěřitelný případ vyšetřuje policie v jihoaustralském městě Brighton. 19. března tam zemřela mladá žena. Ve svých 27 letech vážila pouze 11 kilogramů! Přesná příčina smrti zatím není známa.

Ve svých 27 letech měla být plná života. Ten z ní místo toho vyprchával s každým kilogramem, který jeden po druhém shazovala. Když zemřela, měla pouhých 11 kilogramů. Byla upoutána na lůžko a trpěla mimo jiné silnou skoliózou. Policie už prošetřuje, jestli není vina na rodičích, se kterými žena žila.

„Přesnou příčinu smrti zatím neznáme. Jsme teprve na začátku vyšetřování,“ řekla médiím hlavní vyšetřovatelka případu Denise Gray.

Sousedi, kteří už v případu záhadného úmrtí mladé ženy promluvili, tvrdí, že vůbec netušili, že tam žila. „Nevěděl jsem, že tam bydlí. Kdybychom to věděli, třeba jsme jí mohli nějak pomoci,“ řekl jeden z tamních obyvatel.

Až podle výsledků pitvy bude možné zahájit případné trestní stíhání. Oba rodiče mrtvé ženy pracují ve školství. Ani jeden z nich se zatím k případu nevyjádřil.

„Váha 11 kilogramů prostě není možná,“ tvrdí profesor Tim Olds z University of South Australia. „Nevěřím tomu. Procházel jsem záznamy o případech hladovění. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal,“ dodal Olds.

Podle australských médií je průměrná váha tamních dospělých žen 67 kilogramů a průměrná váha dvouletého děvčátka je 12 kilogramů. Jak to, že 27letá žena mohla přesto vážit tak málo?

„Je pravděpodobné, že tato mladá žena byla nevinnou obětí. Selhala tu péče na několika úrovních,“ řekl mluvčí úřadu pro zdravotnictví Runcán McFetridge.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ochman ( 13. dubna 2011 20:54 )

...teď asi trpí i anna kurnikova protože je příliš hubená !

jorden213 ( 13. dubna 2011 18:54 )

i s Fidelem

mumla ( 13. dubna 2011 17:40 )

Co je špatného na slově k.o.c.o.u.r?

mumla ( 13. dubna 2011 17:39 )

Šmarjá, Vás taky hnát k odpovědnosti za přežírání chudáka ko***. To musí být slušný válec.

matyldamatylda ( 13. dubna 2011 16:21 )

Zobrazit celou diskusi