Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Íránu oběsili ženu (†46) za obchod s drogami

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, mivr - 
29. ledna 2011
11:03

V Íránu byla dnes popravena nizozemská Íránka Sahra Bahrámí, která byla odsouzena za obchod s drogami. Podle tamních vyšetřovatelů patřila mezi pašeráky a i k ozbrojené protivládní skupině.

"Obchodnice s drogami Sahra Bahrámí, která byla odsouzena za prodej a držení drog, byla dnes ráno oběšena," citovala televize komuniké prokuratury.

Soud nad 46letou ženou, která má i nizozemské občanství, vynesl rozsudek 2. ledna. Následně Nizozemsko vyslovilo znepokojení a požadovalo, aby Írán případ Bahrámí vysvětlil.

Patřila mezi pašeráky

Žena byla zatčena v prosinci 2009 v Teheránu, kde se účastnila protivládních demonstrací. "Byla zatčena za zločiny spojené s bezpečností," sdělila bez dalšího komentáře prokuratura. Při prohlídce jejího domova bylo údajně nalezeno 450 gramů kokainu a 420 gramů opia. Při vyšetřování vyšlo najevo, že 150 gramů kokainu prodala.

"Odsouzená patřila k mezinárodní síti pašeráků drog a díky svým nizozemským kontaktům pomáhala přepravovat kokain do Íránu, kde ho dvakrát distribuovala," uvádí se v dokumentu prokuratury. "Současně ale byla v jiném procesu souzena za příslušnost k ozbrojené protivládní skupině, za což se také uděluje trest smrti," řekla nizozemskému rozhlasu dcera popravené.

anka ( 29. ledna 2011 14:49 )

je pravda, ze v Iranu je problem uzivani drog mezi mladymi obrovsky....a byla bych take pro prisne tresty....ale tady si myslim, ze ta pani byla popravena pro svuj nesouhlas s rezimema a ty drogy na ni navlekli....

lysohlavek02 ( 29. ledna 2011 14:41 )

..že už tady dlouho nezvracela ty její "moudra"...

anelam ( 29. ledna 2011 13:52 )

mají pověsit všechny chlapy,co jedou v drogách,pak by nemuseli věšet ženy,které k tomu donutili

monza ( 29. ledna 2011 13:41 )

Dobře ji tak!Musela vědět,že v Íránu jde v tomto případě o život!

Zobrazit celou diskusi