Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pohřeb Alice a Simonky: Plakala celá vesnice

Takhle došlo k tragické nehodě.
 (Autor: Infografika Blesk)
Autor: rvs, Čas.sk, Kšim - 
25. ledna 2011
16:44

Obec Dubovany na Slovensku ovládl smutek. Právě dnes totiž mají pohřeb dvě dvanáctileté holčičky, Alice a Simonka. Na pohřeb přišlo asi 200 lidí z vesnice. Dívky přišly o život na cestě ze školy při dopravní nehodě. Ze silnice je smetl šílený řidič David D., když vystupovaly za autobusu.

Na hřbitov přinesli rakve s těly obou holčiček jejich otcové. Po uložení rakví do hrobu na ně rodiče hodili tulipány. Smuteční hosté hodili do hrobu kromě květin i plyšová zvířátka.

Společný pohřeb nerozlučných kamarádek

Rodiny obou dívek se dohodly, že své dcery pochovají během společného obřadu. Na pohřeb přišlo tolik lidí, že se všichni ani nevešli do kostela, kde se konala mše. Z vesnice přišlo asi 200 lidí, mezi nimi i hasiči, kolegové otce Alice. Rozloučit se přišli i kamarádi obou dívek ze školy. Na znamení smutku měli na ramenou bílé stuhy.

Ve chvíli, kdy byly do kostela přinášeny rakve s těly dívek, se ze všech stran ozýval srdcervoucí pláč. Nejen rodičů, ale i sousedů, známých a kamarádů. Všech, kteří dívky znali a měli je rádi. Na místě byl pro všechny případy připraven i vůz záchranné služby. Jedna z přítomných žen už málem omdlela. „Obě děvčátka byla vykoupená krví,“ řekl biskup Dominik Tóth, který sloužil mši. Po více než hodině smuteční obřad skončil a rakve byly přeneseny na blízký hřbitov, kde byly Alice a Simonka pochovány.

Smrt kvůli bezohlednému řidiči

Obě dívky srazil ve středu 19. ledna bezohledný devatenáctiletý řidič David D. Dívky se právě vracely ze školy. Ve chvíli, kdy vystoupily z autobusu, narazil do nich v přibližně osmdesátikilometrové rychlosti. Sám poté autem narazil do betonového sloupu.

Simonka zemřela už během převozu do nemocnice, Alice ještě v nemocnici podstoupila náročnou operaci. Ve čtvrtek ráno ale i ona těžkým zraněním podlehla. David D. je ve věznici Leopoldov a čeká na soud. Hrozí mu pět let vězení.

eccehomo ( 26. ledna 2011 01:53 )

100% souhlas.

eccehomo ( 26. ledna 2011 01:52 )

To se mi snad jen zda. Tady v Americe by dostal dozivoti. Uprimnou soustrast rodicum. Musi to pro ne byt jak strasna nocni mura. Moc lituji

hutnik ( 25. ledna 2011 19:36 )

Tak to jsme dva, já zas nechápu tvoji reakci. Na rozdíl od tebe ale lituju rodiče obou děvčat, bez ohledu na to, které z dětí bylo krásnější.

garumna ( 25. ledna 2011 19:19 )

Pokud jedete v obci, tak s dětmi počítat musíte, notabene na autobusové zastávce. Náhoda je blbec. Raději krokem, než mít někoho na svědomí- Neomezit, neohrozit!!!!

vinnetouvi ( 25. ledna 2011 18:54 )

Asi jsi stejně infantilní a duševně omezený. Podívej se na to, jak ten kre.tén jezdil stovkou V LESE, jako by mu patřil, chechtá se megalomansky jak deviant - doufám, že se ve vězení "sám pověsí na radiátor".

Zobrazit celou diskusi