Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řekové zase podváděli: Dělají si z nás legraci?

Řekové také ve čtvrtek  protestovali proti tomu, že by se měli uskromnit
Řekové také ve čtvrtek protestovali proti tomu, že by se měli uskromnit  (Autor: ČTK)
Autor: hof, koj - 
7. října 2010
21:50

Řekové jsou nepoučitelní a nenapravitelní! Hloubkový audit řecké ekonomiky dopadl opět katastrofálně. Úředníci Evropské unie nevycházeli z údivu, když zjistili, že skutečná výše dluhu zadlužené země je vyšší, než Řekové uváděli.

To už není nedorozumění, jak se Řekové stále snaží EU přesvědčovat. Přestože Řecko zachraňuje půjčkou 2,7 bilionu korun skoro celá Evropa, vláda opakovaně čachruje se svým účetnictvím ve svůj prospěch. Stačí připomenout třeba to, že povolení zavést euro Řekové dostali na základě zfalšovaných údajů o svých veřejných financích!

Dluh bude daleko vyšší

Po nejnovějším auditu teď přišla další rána pro evropskou ekonomiku. „Řecký deficit a hodnota dluhu budou přehodnoceny, už nyní je jisté, že dluh bude vyšší. Některá čísla navíc vyletí prudce,“ řekl Amadeu Tardio, mluvčí eurokomisaře pro ekonomiku.

S výší svého dluhu Řekové fixlovali už před rokem a uvrhli tak Evropu do spirály dluhů, se kterými se vyrovnává dodnes. A řečtí občané? Včera opět stávkovali. Uzavřeli vzdušný prostor a mnoho turistů tak kvůli nim nemohlo odletět ze země.

gevi ( 8. října 2010 16:58 )

ODS tunelelovala a ČSSD kradla. Nebo to chcete obráceně? Klidně to otočte. Menší strany, co s nimi byly ve vládě pilně přikrádaly.

gevi ( 8. října 2010 16:55 )

Tak nevím. Jsi tak hloupý nebo to píšeš z neznalosti. O tom, jak Němci pracují máš řádně zkreslenou představu.

sova13 ( 8. října 2010 10:45 )

Jenom ODS? Vždyť tunelovali nebo jinak rozkrádali všichni. Rudý, oranžoví, černopr.delníci, zelení, modří.........

egal ( 8. října 2010 10:14 )

nechápu, proč Plesk píše titulek - Dělají si z nás legraci? ČR se to přímo netýká, sami € nemáme a nejsme v EHS a kurz € vůči Kč je stejně uměle manipulován ČNB na příkazy shora, tak nevím, co Metaxasanům vyčítat.

egal ( 8. října 2010 10:01 )

že unie měla v Řecku audit udělat hned před vstupem a kontrolu každej rok, pak by ztráty nebyly tak vysoké, teď se to veze se všema členama, madfox tu tlachá, že němci neumí dělat, jak ti správně píše verana, asi jsi byl nejdál v Domažlicích. Jsem v německu celkem pátý rok a maká se tam o stošest, kdyby byli hloupí a líní jako celej východní blok nakaženej komoušsko-ódéesesáckým ojebávačstvím, byli by krizi neměli už dávno za dveřma a neměli růst, tady jsme se ještě neodrazili ode dna, páč kromě montovny aut tu nic jiného není, co by ekonomiku zvedlo, všechno rozkradené. Němce moc nemusím, ale aspoň tam něco funguje a není tam ta politická a mocenská anarchie, na tu loupeživou bandu slovanů z východu-zlatej protektorát !!

Zobrazit celou diskusi