Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík Kyle: Lékaři mu zmrazili lebku, aby přežil

Autor: INT, mivr - 
28. srpna 2010
17:09

Nad pětadvacetiletým skateboardistou Kylem Johnsonem (25) musí stát anděl strážný. Po šíleném pádu ze svého prkna utrpěl mnohačetná zranění lebky a jeho mozek začal nebezpečně otékat. Lékaři mu proto odejmuli její části, dali je do mrazáku, a po splasknutí otoku mu je zase vrátili. Mladík nebude mít trvalé následky.

Skateboardista Kyle Johnson z prkna spadl v červnu blízko svého domova v Salt Lake City v Utahu. Jeho mozek se nekontrolovatelně zvětšoval. Proto musel podstoupit operaci, při níž mu lékaři z obou stran rozřezali lebku. Mladík se momentálně úspěšně zotavuje.

„Nad tím klukem musí stát anděl strážný. Na světě má něco, pro co musí dál žít,“ řekl o Kylovi neurochirurg doktor Blake Welling, který se o něj staral v nemocnici McKay-Dee, kam byl vážně zraněný skateboardista převezen.

Kosti dali k ledu

Lékaři mu dávali jen pětiprocentní šanci na přežití. . Poranění lebky měl na více než deseti místech. Doktoři říkali, že jeho mozku hrozila exploze. Po operaci mu zůstal jen úzký pruh lebky, který mu chránil mozek.

Kyle byl udržován v umělém kómatu a lékaři se báli, že nehodu buď nepřežije, nebo bude mít mozek trvale poškozen. Vyříznuté části lebky uschovali do mrazáku a čekali, až otok splaskne. Pak mu ji pomocí šroubů a dlah vrátili zpátky.

„Nevěděl jsem, že je takový zákrok vůbec možný. Do mrazáku si dáte zeleninu, ne lebku,“ říká Kyle. Instruktor skateboardingu tvrdí, že si na pád, který ho skoro stál život, pamatuje.

Bude jezdit dál!

„Ten kopec jsem sjel už mnohokrát. Normálně nosím na hlavě helmu, ale tentokrát jsem si z nějakého rozmaru nevzal. Asi jsem po cestě dolů najel na kámen. Pak jsem letěl vzduchem a dopadl na zadní část hlavy,“ popisuje otřesný pád Johnson a dodává: „Po dopadu mi připadalo, že mám místo hlavy houbu.“

Každý normální člověk by si řekl, že prkno už nikdy více, Kyle ale ne. Mladík tvrdí, že se bude připravovat na nastávající snowboardovou sezónu.

e.44 ( 29. srpna 2010 12:57 )

Ty zase perlíš noro. To musíš u všeho řešit peníze?

baierka87 ( 29. srpna 2010 11:22 )

no to je reakce někdo se zachránit dá a někdo né ... jestli vlastní vinou nebo vinou někoho cizího je jedno... lékaři dají maximální péči všem... Když se stane něco Vašemu dítěti a udělají takový zákrok, budete šťastná ....

Shelby16 ( 29. srpna 2010 09:36 )

Ta operace musela být jistě příšerně drahá. Bláznivému skeťákovi věnovali takovou péči ! A pana Rotrekla, kterého srazila Darina, tak mu takovou péči nedali ! Jak je to možné ?!

Zobrazit celou diskusi