Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Moje dcera dostala infuzi smrti!

Sandra R. se teď o svou čtyřměsíční dcerku velmi bojí.
Sandra R. se teď o svou čtyřměsíční dcerku velmi bojí.  (Autor: Blesk)
Autor: INT, mivr, gamk - 
25. srpna 2010
11:02

Z maličkého nosánku ční hadička, na prsou má miminko přisáté elektrody. To vše, aby neumřelo. Malá Romy je totiž jedno z jedenácti dětí, které dostaly infuzi smrti na německé klinice v Mohuči. Její život začal teprve před čtyřmi měsíci a už musí bojovat o život.

"Romy se narodila s více vadami, minulý týden podstoupila již sedmou operaci. Potom se ale všechno ještě zhoršilo," vypráví matka děvčátka Sandra R. (24).

Romy ležela na pokoji s jedním ze zemřelých dětí

V pátek dostaly děvčátko a deset dalších dětí kontaminovanou infuzi. Tři z nich už zemřely, další bojují o život. Mezi ně patří i Romy. "Den poté, co dostala infuzi, jí lékaři diagnostikovali otravu krve. Řekli mi, že může umřít. Máme o ní velký strach," řekla maminka děvčátka serveru Bild.de.

Dvě děti zemřely už v sobotu. Na jednotce intenzivní péče, kde smrtelnou infuzi dostaly, ležely kvůli potížím se srdíčky. "Jedno z nich leželo s Romy na pokoji," vzpomíná matka holčičky a pokračuje: "To dítě a jeho rodinu jsem znala. Je to tak tragické… Moje Romy dostala dvoje antibiotika. Už je jí naštěstí lépe, ale vyhráno ještě úplně nemá."

Starostlivá matka nechává svou dcerku o samotě jen málokdy. Snaží se být stále u ní. Holčička se narodila s vadou srdce a závažnými abnormalitami trávicího traktu. "Měli umožnit mé dceři šanci na normální život. Je neuvěřitelné, jak někdo může s životy ostatních lidí zacházet tak nedbale," vyjádřila svůj postoj k pochybení nemocnice matka čtyřměsíční Romy.

Některé z dětí jsou ještě ve vážném stavu

Pět dětí je stále ve vážném nebezpečí. Jednomu z nich už lékaři dokonce nedávají skoro žádnou naději. "Jedno dítě je v kritickém stavu. Očekáváme, že zemře," řekl šéf kliniky profesor Norbert Pfeiffer.

Otřesný případ policie vyšetřuje jako zabití z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví. Viníkovi hrozí až pět let vězení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi