Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lena (21) z Loveparade: Nejhorší byl pohled do očí mrtvých

Nejdříve to byla v tunelu zábava, vypráví jeden z přímých svědků tragédie.
Nejdříve to byla v tunelu zábava, vypráví jeden z přímých svědků tragédie.  (Autor: ČTK)
Autor: INT, vk - 
26. července 2010
14:44

Měl to být víkend plný zábavy, hudby a tance. Poprvé byla na Loveparade a chtěla si to užít. Namísto toho se pro ni ale technopárty stala otřesným zážitkem. Poprvé v životě viděla umírat lidi. Německá dívka Lena (21) byla mezi těmi, kteří uvízli v tunelu. Stála v davu i s přítelem Timem.

sms baner sms baner | blesk

„Zpočátku byla strkanice v tunelu zábavná, všichni jsme zpívali a skandovali. Vládla příjemně uvolněná atmosféra,“ vypráví Tim. Jenže pak se všechno změnilo. Situace v davu se vyhrotila. „Bylo tam těsno, horko, nesnesitelně. Každý se chtěl dostat na párty nebo prostě ven z davu,“ vzpomíná mladík. Lidé se snažili uniknout z tunelu po schodišti. Avšak poté, co někteří z nich spadli, vypukla masová panika.

Lena, která se prodírala davem zoufalých lidí dupajících po bezmocných obětech, dostala několik ran loktem do obličeje, vyděšení lidé ji chytali za ruce, za vlasy... I oni se chtěli dostat pryč. „Zahlédla jsem asi pět lidí ležících na zemi. Někteří volali o pomoc, jiní nevydávali vůbec žádné zvuky,“ vzpomíná Lena, která na svoji první Loveparade v životě už nikdy nezapomene.

Nebylo to však její jediné poprvé. Dalším zážitkem, který s dívkou otřásl, byl pohled na mrtvé lidi. „Nikdy nezapomenu na pohled jejich očí,“ říká roztřeseným hlasem Lena. Dlouhou dobu pak stála a čekala, až si ji rodiče vyzvednou. Boty ztratila v tlačenici, nemohla mluvit, hýbat se, jen plakala.

Nejdříve to byla v tunelu zábava, vypráví jeden z přímých svědků tragédie. Nejdříve to byla v tunelu zábava, vypráví jeden z přímých svědků tragédie. | ČTK

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi