Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná fotka matky s dcerou u řeky: Je to Simonka?

Autor: Júlia Mikolášiková - 
4. července 2010
05:00

Chodila matka se Simonkou (†3) k řece Váh často? Policie získala fotografii, na které je zachycená matka s dítětem u rozvodněného toku. Je to malá Simonka? Je to její poslední fotka?

Slovenští policisté prověřují nové informace ohledně zmizení slovenské holčičky Simonky (†3), kterou včera záchranáři našli mrtvou na břehu řeky Váh. Policie získala fotografii, na které je zachycena žena s dítětem na břehu téže řeky v Hlohovci. Nyní vyšetřuje, zda jde o Simonku a její matku.

Video Záchranáři našli tělo malé Simonky - cas.sk
Video se připravuje ...

Fotografie totiž vznikla už na jaře, 23. května letošního roku. Podle dědy utonulého děvčátka Jaromíra Muzikáže (60) s ní matka k řece často chodila. Policii fotografii přinesl muž, který na jaře fotografoval přírodu a tehdy rozvodněnou řeku. Už tehdy se mu zdálo divné, že žena s dítětem sedí tak blízko u vody. Po tom, co tento týden viděl v médiích zprávy o nezvěstné Simonce a pátrání kolem Váhu, si na fotografii vzpomněl.

Donesl ji na policii s tím, že se může jednat o Simonku a její matku. Policisté začali ihned hledat místo, kde fotografie vznikla. Do akce nasadili dokonce i potápěče. Zanedlouho poté však přišla zdrcující zpráva od záchranářů. Malou Simonku Švecovou nalezli včera ráno mrtvou…

Takto se případ vyvíjel

Pondělí 28. června
Rodiče s dcerkou přišli v pondělí večer do místní hospody. Otec Andrej (52) koupil Simonce (†3) nanuk, matka Martina (35) s ní pak odešla. Ještě ve 20:30 viděli svědkové matku a děvčátko na hřišti. Matka přišla okolo 21:00 domů s tím, že se děvčátko ztratilo na hřišti. Rodiče vše nahlásili na policii v 22:00.

Úterý 29. června
Kriminalisté vyslechli rodiče. Otec řekl, že manželka přišla domů s tím, že se Simonka ztratila. Matka mělo několik verzí události. Policisté a záchranáři prohledávali okolí bydliště, hřiště a Panskou zahradu. Do akce byl nasazen i vrtulník s termovizí. Matka novinářům tvrdila: „Byly jsme na hřišti, sklouzla ze skluzavky a už tam nebyla. „Za chvíli tvrdila: „Byly jsme na hřišti, usnula jsem, a když jsem se probrala, tak tam nebyla.“

Středa 30. června
Policisté hledali i ve studni v domě, kde rodina žije. Matka novinářům tvrdila: „Moje dcera je mrtvá, půjdu identifi kovat její tělo do márnice.“ Otec zase tvrdil: „Unesli ji do Německa, Rakouska nebo Belgie.“

Čtvrtek 1. července
Děda děvčátka prohlásil: „Moji dceru na hřišti někdo udeřil, nebo usnula, a když se probrala, tak tam vnučka nebyla.“ Policie získala výpověď svědka, který matku s dcerou viděl v pondělí večer na břehu řeky Váh. Potvrzuje to i videozáznam městské kamery. Matka a děvčátko jsou kolem 21:00 u řeky. Matka přiznala, že dcera nešťastně spadla do vody. Neřekla to hned, protože zpanikařila.

Pátek 2. července
Záchranáři prohledávají okolí Váhu. Do akce byly zapojeny čluny a v řece hledal i potápěč. Policisté hledali v Panské zahradě. Matku opět předvedli na policii. Po výslechu se zhroutila a byla převezena do nemocnice. Vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci opuštění dítěte. Sobota 3. července Při pátrací akci je Simonka nalezena mrtvá. Její tělíčko bylo zaklíněné mezi stromy ve Váhu.

bobesbobo1968 ( 5. července 2010 20:19 )

Bohužel je vše v tomto státě postavené na hlavu. Jinak Největší Sv... mají největší štěstí

anasyi ( 5. července 2010 15:31 )

angell,to co ti povidala znama bachcrka,uz davno neni,podivej se na Cermakovou,jak se vratila z vezeni vychechtana,je slyset o Staskove,jak ji to tam nandavaji?A co tahle,vyleze taky vychechtana.Jedine,co z ni spoluvezenkyne udelaji,tak akorad pampelisku

anasyi ( 5. července 2010 15:27 )

angell,a z ceho budete zit,az dojdou zasoby?

anasyi ( 5. července 2010 15:26 )

angell,opravdu si myslis,ze lidi bez vzdelani jsou socky?Jinak,ja si osobne myslim,ze tvuj problem,neni v kraji

vinnetouvi ( 4. července 2010 17:37 )

Je to svi.ně a škoda, že se neutopila ona místo Simonky. Jediné, co mě utěšuje, že je Simonce teď líp než s těmi ho.vady, co si říkají rodiče, i ten jejich dědek je odpornej asociál. Hnusný lidi!

Zobrazit celou diskusi