Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kroužkování na Slovensku vyneslo Vášáryovou!

Fotografie
Jak dopadly volby na Slovensku?  (Autor: internal)
Autor: nč, hto - 
13. června 2010
13:03

Stejně jako v České republice i na Slovensku označovaním jednotlivých kandidátů voliči zamíchali kartami. Politici ze dna volebních lístků sa ukázali populárnejší, než mnozí kandidáti navržení stranou do čela kandidátky.

Nejvíce pomohlo preferenční kroužkování kandidátům a kandidátkám za stranu SaS, kdy se na páté, šesté a sedmé místo dostali lidé, kteří do voleb nastupovali ze 147., 148. a 149. místa.

Snadněji získávají preferenční hlasy pro veřejnost známí lidé. Za stranu SDKÚ-DS kandidovala na 23. místě herečka a diplomatka Magdaléna Vášáryová, kterou popularita u voličů vynesla na čtvrtou pozici. Otázkou jen zůstává, zda-li pro ni kroužkovali i její starší sestra Emília Vášáryová a manžel Milan Lasica.

Kdo je Magdaléna Vášáryová?

Tato slovenská herečka, diplomatka a poslankyně se narodila 26. srpna 1948 v Banske Štiavnici. První filmovou roli získala v patnácti letech, kdy si zahrála ve filmu Senzi mama. Proslavila se hlavně díky roli Markéty Lazarové ve stejnojmenném filmovém eposu režírovaném Františkem Vláčilem podle románu Vladislava Vančury. Zahrála si i ve filmech Princ Bajaja, Radúz a Mahulena, Postřižiny a další. Není jen filmovou herečkou, diváci ji mohli vidět i na divadelní scéně Divadla na korze, Nové scény Bratislava nebo ve Slovenském národním divadle.

Magdaléna Vášáryová vystudovala na bratislavské univerzitě sociologii. Hovoří plynně šesti jazyky. V roce 1977 podepsala spolu s dalšími umělci tzv. antichartu. V devadesátých letech byla velvyslankyní ČSFR v Rakousku. V letech 2000 až 2005 byla velvyslankyní Slovenska v Polsku. V květnu roku 1999 neúspěšně kandidovala na úřad prezidentky Slovenské republiky.

zdroj: wikipedie

Jak dopadly volby na Slovensku? Jak dopadly volby na Slovensku? | Slovenský statistický úřad

odol ( 13. června 2010 23:41 )

Tento tvoj príspevok ako by si mi z huby zobral.A nie len mne ale mnohým Slovákom,alebo občanom SR.Sú to dve sestry,tá druhá je jej absolútny opak,celý národ ju má v úcte ale túto nie-urobila všetko preto aby ju národ zavrhol.Niekedy bola pekná,teraz má z nej p.Lasica,/manžel/ asi len ,,tlstého kamaráta,,. Je strašne panovačná,nezdravo drzá,robí sa múdrou-proste Xantipa.A tak ako hovoria Poliaci:Boh ochraňuj Polsko! Boh ochraňuj SR. P.S.Po tichu sa šepká,že sa tam prekrúžkovala robením krúžkou niekomu na niečom-rúžom!

bara ( 13. června 2010 19:42 )

ano, je to přesně tak jak píšeš. Víc takových lidí v politice by neuškodilo ani u nás

ales1 ( 13. června 2010 17:44 )

tato stará vykopávka je mnohem mladší než například mafián Mečiar, únosce syna prezidenta. A také mnohem vzdělanější, chytřejší a charakternější.

defakto ( 13. června 2010 17:06 )

už neví jak by ještě zaujala , je velice ctižádostivá , je schopná se spojit i ďáblem jen když ji to přinese popularitu a výhodný post. Její dcery jsou již dávno dospělé a žijí samostatně no a její manžel si na všechno zvykl,myslím že má rád klid a tak ji do ničeho nemluví !

setug ( 13. června 2010 16:23 )

Ano je skvěká, ale pořád se tam dostalo dost slovenských dinosaurů.

Zobrazit celou diskusi