Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britský taxikář běsnil a zabil nejméně 12 lidí!

Derrick Bird
 (Autor: EPA)
Autor: jak - 
2. června 2010
17:00

AKTUALIZOVÁNO: Nejméně 12 lidí zůstalo dnes bezvládně ležet potom, co ridič taxíku vzal do ruky zbraň a chladnokrevně střílel. Na závěr svého běsnění obrátil řidič zbraň proti sobě a zastřelil se. Celý případ se odehrál na severozápadě Anglie v turistické oblasti Lake District.

Rozvedený otec dvou dětí , které mu bylo 52 let z neznámých důvodů dnes rozpoutal v Anglii vražedné běsnění. Muž, který se živil jako řidič taxi služby nejdříve zabil svého kolegu a pak pokračoval s střelbou na náhodné chodce. Šílený taxikář střelbou z brokovnice nikoho nešetřil a číslo z policejních zdrojů,  uvádí 12 mrtvých.

Policejní mluvčí uvedl pro britský deník Sun: "Máme tu několik úmrtí a teď právě identifikujeme jednotlivé mrtvé osoby a snažíme se informovat příbuzné". Mezi mrtvými je například také farmář, který se snažil vraždícímu taxikáři v dalším zabíjení zabránit.

Případem je šokovaná celá oblast a především obyvatelé vesnice, kde se většina vražd odehrála. Střelba šíleného taxikáře, ale nenechává v klidu ani širší britskou veřejnost. K události se vyjádřil i nový premiér David Cameron, "Vláda udělá všechno, co je v jejích silách, aby pomohla obyvatelům vesnice a těm, kteří byly touto tragédií postiženi." Podobné případy nejsou ve Velké Británii běžné, protože zde panuje přísná kontrola držení zbraní.

 


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi