Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ničivá bouře Agatha: Spolka i celý dům

Autor: INT, so - 
1. června 2010
18:31

Ještě předevčírem tam stál třípatrový dům, dnes tam zeje v zemi obrovská díra. V centru hlavního města Guatemaly se kvůli obrovským záplavám a sesuvům půdy, které ve středoamerických zemích způsobila v uplynulých dnech tropická bouře Agatha, propadl do země celý dům.

Zůstala po něm jen díra hluboká 60 a široká 30 metrů. Podle očitých svědků si tato nehoda vyžádala pouze jeden lidský život, protože všechny obyvatele se podařilo včas evakuovat.

Usmrtila tisíce lidí

Celkem už ale Agatha usmrtila 150 lidí a tisíce obyvatel přišly o střechu nad hlavou. „Silnice jsou zablokované. Útulky jsou přeplněné. Potřebujeme vodu, jídlo, oblečení, přikrývky – ale především peníze,“ vypočítal guatemalský guvernér Chimaltenanga Erick de León.

V zemi místy napršelo přes metr vody a prudce stouplo devět řek, které se rozlily. Zhroutilo se třináct mostů. Proudy bahna smetly nebo zavalily desítky domů. Záchranáři z nich vyprošťují mrtvá těla. V zemi už zahynulo přes 120 osob.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bohumil ( 15. června 2010 07:34 )

pat82 ( 3. června 2010 14:27 )

Tak to samozrejme neni pravda. Nejsem zastancem Blesku, ale lzivy je naopak Vas prispevek. Pravdepodobne z nevedomosti, pripoustim. Tato dira je z Guatemaly z nedavne doby jak spravne pise Blesk. Dira na kterou odkazujete je z Guatmaly tez z roku 2007, jak pisete. Staci se na obrazky blize podivat a zjistite, ze jde o jine diry. V Guatemale je to totiz druha podobna dira (cerpano z popisu pod fotkou #34 na http://www.boston.com/bigpicture/2010/06/a_rough_week_for_guatemala.html ).

paula ( 3. června 2010 07:02 )

Tahle díra sice je z Guatemaly, ale vznikla v roce 2007 nadměrným vsakováním vody do země a důsledkem toho se půda propadla do hloubky. Jáma pohltila více než 10 domů a zabila nejméně 3 lidi - http://xmb.stuffucanuse.com/xmb/viewthread.php?tid=3652 . Zprávu lze ověřit i na CNN, ale Blesk v honbě za senzací udělá cokoliv !

miriam ( 2. června 2010 18:03 )

Čím lepší technické možnosti přenosu informací, tím více informací i ze vzdálených částí světa. Není rovnice spíš mezi tím? ;-)

c3rb3r0s ( 2. června 2010 09:53 )

Jojo už jen chybí proměňování lidí v solný sloupy a trochu toho deštíčku a nějakýho dědka co postaví za zahradě archu do který naloží po dvou od každýho druhu Kromě cikánů.

Zobrazit celou diskusi