Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muž u Pentagonu střílel na ostrahu

Autor: ČTK, pes - 
5. března 2010
09:56

Útočník z Kalifornie ve čtvrtek večer místního času postřelil u kontrolního stanoviště před hlavním vchodem do budovy Pentagonu dva členy ostrahy ministerstva obrany. Muž byl identifikován jako John Bedell (36), tvůrce konspiračních teorií k 11. září.

Střelec byl při následné přestřelce zasažen a za několik hodin v nemocnici zemřel.

Muž, kterého úřady identifikovaly jako Johna Bedella, přišel ve čtvrtek v 18:40 místního času (pátek 0:40 SEČ) k hlavnímu vchodu do Pentagonu a začal střílet. Členové ostrahy střelbu opětovali. Útočník, který chtěl zřejmě vejít do budovy, se prý za nikoho nevydával, byl klidný a na jeho tváři nebyly znát žádné emoce. "Když sáhl do kapsy, (ostraha) si myslela, že vytáhne průkazku, on ale vytáhl zbraň," řekl šéf ostrahy Pentagonu Richard Keevill.

Zranění členové ostrahy i útočník byli převezeni do nemocnice. Ochranka utrpěla lehká zranění, útočník několik hodin po hospitalizaci svým těžkým zraněním podlehl.

Všechny vchody do Pentagonu byly dočasně uzavřeny, nyní prý už byly opět otevřeny. Vchod do metra, který je v těsné blízkosti Pentagonu, zatím zůstává uzavřený.

Podle agentury AP existují náznaky, že Bedell nenáviděl armádu a na internetu šířil konspirační teorie ohledně teroristického útoku proti USA z 11. září 2001. Na internetu napsal, že je potřeba vyšetřit smrt jednoho kalifornského plukovníka, který byl před lety nalezen mrtvý u svého domu. Armáda smrt označila za sebevraždu, později se ale vynořily teorie, že o ni nemuselo jít. Bedell napsal, že vyšetření této smrti "je prvním krokem k nalezení pravdy o událostech jako útoky z 11. září".

 

 

gogo ( 6. března 2010 08:11 )

Pravdou je, že vždy při spáchání trestného činu se zjišťuje "komu to prospělo"... V tomto případě získaly USA důvod (záminku) přepadnout "preventivně" kdekoliv, kdykoliv, kohokoliv. A tak se nyní děje. Na př. Irák byl přepaden a obsazen pod zcela vykonstruovanou záminkou. A té ropy co tam je.... Počty mrtvých Iráčanů od jeho obsazení se ani nepočítají ...

gogo ( 5. března 2010 20:15 )

Myslím, proto pochybuji .... Jen kdo nemyslí si je v životě jistý....

roval ( 5. března 2010 20:13 )

ještě přilije šťávu do fantasmagorických konspiračních teorií o 11. září. Už to vidím: Dovolil si zveřejnit pravdu a oni ho oddělali. A že jsou tak hloupí, že ho oddělali zrovna u pentagonu, to už je jedno. A že ho oddělali až teď, kdy na celém světě už miliony lidí hlásají: Byla to akce CIA a Bedell to dokázal. Zatím to byl zřejmě nešťastný paranoik, který se rozhodl k zoufalému činu, aby se o něm ještě více mluvilo.

aapricot89 ( 5. března 2010 16:30 )

se vubec nedivim

gogo ( 5. března 2010 12:16 )

Já pochybuji také ....

Zobrazit celou diskusi