Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

"Zemřel slovenský premiér Fico," šířil hacker internetem!

Robert Fico
Robert Fico  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, val - 
24. února 2010
18:19

Slovenský premiér Robert Fico zemřel při autonehodě! Tak přesně tahle šokující zpráva se v pondělí šířila internetem. Neznámý hacker umístil tuto falešnou informaci na internet. Přitom Fico v tu chvíli jednal s ministrem zdravotnictví.

Hacker umístil zprávu o Ficově smrti na stránce, která kopíruje vzhled slovenského zpravodajského portálu aktuality.sk. Fico přitom v té době jednal s ministrem zdravotnictví Richardem Rašim a později byl v parlamentu.

Premiér podle falešné zprávy zemřel poté, co jeho auto dostalo na výpadovce z Bratislavy smyk, narazilo do svodidel a převrátilo se na střechu. "Stránka je podvrh a nemáme s ní nic společného," řekl serveru Čas.sk ředitel portálu azet.sk Milan Dubec, pod který zpravodajský portál aktuality.sk patří.

"Svědčí o tom i skutečnost, že falešná stránka je umístěna na jiné webové adrese," dodal.

Útoky hackerů na internetu

Útoky hackerů se v minulosti nevyhnuly ani internetovým stránkám některých politiků včetně Fica. Právě na jeho stránku podle médií před časem vložili interaktivní hru, v níž bylo možné fackovat bývalého a nynějšího premiéra.

Během loňské kampaně k prezidentským volbám se hackerům podařilo změnit i stránku prezidenta Ivana Gašparoviče i jeho neúspěšné protikandidátky Ivety Radičové. Pirátským útokům čelily například i webové stránky pojišťovny Union nebo mobilního operátora Orange.

apsis ( 24. února 2010 18:53 )

si tím chudák hacker kompenzoval svoje zbožné přání

Zobrazit celou diskusi