Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

HIV v Africe: Každý pátý se nakazí u lékaře!

Rozšíření nákazy v Africe
Rozšíření nákazy v Africe  (Autor: wikipedie.cz)
Autor: INT, val - 
30. listopadu 2009
11:50

Mají je léčit, místo toho je zabíjí! Africký zdravotní systém má jednu velkou trhlinu. Každý pátý člověk trpící HIV se totiž nakazil na půdě zdravotnického zařízení! Vinu na těchto hrůzostrašných číslech nese údajně tamní vláda.

Každý pátý Afričan trpící HIV se nakazil kvůli kontaminovaným jehlám a dalšímu zdravotnickému materiálu. Ve své studii to uvedli výzkumníci z britské Královské lékařské společnosti, informoval deník The Daily Telegraph.

V Africe se tak kvůli nesprávným medicínským praktikám nakazí každoročně virem HIV téměř pět milionů lidí. Vědci se shodují, že největší vinu na tom nese vláda a mezinárodní zdravotnické organizace, které ignorují problémy a zjištěná fakta.

Nekritickým přijímáním ortodoxního názoru, že se HIV téměř výhradně přenáší při sexu, se zdravotníci a vědci podílejí na prodlužování utrpení, kterému se lze vyhnout,“ citoval deník Daily Telegraph epidemiologa Johna Potterata.

Britská studie upozorňuje na několikanásobné použití stejné jehly u více pacientů. Jako příklad uvádí problém, který se vyskytl v jihovýchodní Nigérii, kde u poloviny lidí, kteří byli očkováni proti tetanu, byla jehla použita znovu.

Nejděsivější čísla jsou z afrického státu Swazijsko, kde je nejvyšší procento nakažených na světě. Neuvěřitelných 26 procent populace je tam HIV pozitivní a průměrná délka života dosahuje 32 let! Pouze jedno z pěti nakažených dětí ve věku mezi 2 - 12 let má matku, která není HIV pozitivní.

HIV HIV | wikipedia.cz

Navíc bylo zjištěno, že většina nemocí se léčí pomocí injekce do žíly, nikoliv například orální cestou. Vzhledem k množství hrozících nemocí jsou pak tyto zákroky velmi časté a tím i vysoce nebezpečné.

Podle studie bylo až 50 procent injekčních stříkaček použito opakovaně, aniž by došlo k jejich sterilizaci.

V Africe je momentálně 22 milionů lidí nakažených virem HIV. V roce 2008 zemřelo na smrtelnou nemoc kolem dvou milionů lidí.

lika ( 30. listopadu 2009 16:24 )

proto i církev zakazovala používat kondomy?

gogo ( 30. listopadu 2009 13:29 )

o cílenou likvidaci obyvatel afrického kontinentu... Otroky již nepotřebujeme, ale jejich suroviny stále více ano....

Zobrazit celou diskusi