Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie zadržela 8 kilo heroinu

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pes - 
23. září 2009
22:42

Policisté v Bratislavě minulý týden zadrželi osm kilogramů heroinu v odhadované hodnotě 1,35 milionu eur (přibližně 34 milionů korun).

Zásilku, která se řadí mezi větší úlovky policie, přivezl do slovenské metropole z makedonské Skopje 42letý kurýr. Pokud bude odsouzen, hrozí mu doživotní vězení. ČTK o tom dnes informovala mluvčí policejního prezidia Andrea Polačiková.

"Droga byla objevena ve speciálně vytvořeném prostoru v čalounění střechy osobního motorového vozidla až díky použití speciálního přístroje určeného k vyhledávání úkrytů a mrtvých schránek ve vozidlech," uvedla Polačiková. Poznamenala, že kurýr pro heroin do Makedonie vyjel minulý týden ve středu a vrátil se následující den. S hlavním organizátorem dodávky se setkal na bratislavské benzince, kde je podle Polačikové zadrželi příslušníci Národní protidrogové jednotky.

Policisté zadrželi čtyři lidi, z trestné činnosti související s obchodem s drogami byl zatím obviněn jen kurýr. Muži zákona zajistili kromě heroinu také střelnou zbraň s tlumičem, střelivo, digitální váhu, falešný cestovní pas a neznámé množství krystalického prášku.

Větší množství heroinu slovenská policie v minulosti zadržela nejčastěji na hraničních přechodech. K největším zajištěným zásilkám patřilo 103,4 kilogramu heroinu za 2,65 milionu eur, kterou celníci odhalili v květnu 1995 na hraničním přechodu Medveďov v kamionu, který řídil řidič z Turecka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi