Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fidel Castro v televizi: Vypadá pořád dobře!

Fidel Castro se objevil po půl roce v televizi
Fidel Castro se objevil po půl roce v televizi  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, jos - 
24. srpna 2009
07:46

Poprvé po více než roce se bývalý kubánský vůdce Fidel Castro objevil v nedělním televizním vysílání. Podle agentury AFP živě a plynule hovořil se skupinou venezuelských studentů.

Ve sportovním oblečení 83letý Fidel Castro působil odpočinutě a v dobré kondici. Venezuelští studenti práv s ním podle AFP přišli besedovat k němu domů, avšak podle agentury AP je místo pobytu neurčité.

Někdejší vůdce se na veřejnosti neobjevil od července 2006, kdy musel podstoupit operaci zažívacího traktu. Své pravomoci tehdy předal svému o pět let mladšímu bratrovi Raúlovi. Ten byl ve svém úřadu oficiálně potvrzen loni v únoru.

Čas od času kubánská média zveřejní fotografie Fidela Castra s jeho návštěvami, ale jeho zdravotní stav zůstává státním tajemstvím. On sám nicméně píše články, v nichž se vyjadřuje většinou k dění ve světě.
Poslední videonahrávka Fidela Castra, kterou odvysílala kubánská televize, pochází z června loňského roku. Tehdy se na ní objevil společně s venezuelským prezidentem Hugem Chávezem, jenž je jeho velkým stoupencem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

babcq ( 24. srpna 2009 08:28 )

Zdá se mi to nebo ne? Pokud je to čerstvá fotka, má Fidel na sobě úplně stejnou bundičku šusťákovku jako kdysi před rokem. Jó, tak se šetří!!!

Zobrazit celou diskusi