Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šéf Applu prodělal transplantaci jater

Steve Jobs
Steve Jobs  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
24. června 2009
08:06

Nemocnice v Memphisu v americkém státě Tennessee potvrdila, že v ní podstoupil transplantaci jater ředitel americké společnosti Apple Steve Jobs.

Končí tak spekulace o skutečných důvodech asi půlročního volna, které si Jobs vzal začátkem ledna právě se zdůvodněním, že se musí soustředit na své zdravotní problémy.

"Podrobil se transplantaci jater, protože v době, kdy se objevil vhodný dárce, to byl na seznamu čekatelů člověk s nejvážnějšími problémy tohoto druhu," řekl šéf transplantačního oddělení Metodistické univerzitní nemocnice v Memphisu James D. Eason. "Pan Jobs se nyní dobře zotavuje a má vynikající prognózu," dodal.

Eason v tiskové zprávě umístěné na webu nemocnice uvedl, že když se Jobs podrobil transplantaci, jeho onemocnění už bylo v konečné fázi. Přesné datum zákroku lékař nechtěl sdělit s odkazem na pacientovo soukromí. List The Wall Street Journal nicméně před pár dny napsal, že Jobs transplantaci podstoupil asi před dvěma měsíci.

Apple zprávu amerického listu nepotvrdil a pouze uvedl, že Jobs se vrátí do práce podle původního plánu. Jobs už na začátku ledna oznámil, že by se měl do práce vrátit na konci června.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 24. června 2009 16:19 )

jako denně na celém světě stovky dalších pacientů. Ale proč mi to sdělují o tomto člověku ??? Proč ne o jiném ? Nebo o všech !

Zobrazit celou diskusi