Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Školník v kotelně základní školy pěstoval marihuanu!

Policie odhalila pěstírnu konopí
Policie odhalila pěstírnu konopí  (Autor: Foto pro Blesk - Cizinecká policie - ILUSTRAČNÍ FOTO)
Autor: INT, red - 
20. února 2009
12:43

Policie odhalila velkopěstírnu marihuany v základní škole ve Velké Británii. Podle vyšetřovatele byly rostlinky konopí nalezeny po výkonnými lampami ve školní kotelně.

Policie zadržela školníka Michaela Griffina (44) a obvinila ho podle zákonu o výrobě a držení drog. Policejní zásah ve škole byl zahájen poté, co energetická firma EDF upozornila na vysoký nárůst odběru elektřiny v Hiltherfieldské základní škole ve Streathamu v Jižním Londýně.

Zničeno bylo 31 dospělých rostlin konopí. Policie s razií počkala, až všech 442 žáků od 3 do 11 let, kteří na Hiltherfieldskou základku chodí, bude na prázdninách.

"Jakmile jsme otevřeli dveře kotelny, zasáhl naše nosy pronikavý a charakteristický zápach," řekl k případu jeden ze zasahujících policistů. "Byly tam desítky rostlin, v řadách seřazené. Pod hydroponickými lampami se jim obzvláště dařilo," dodal k zásahu.

"Všechno bylo profesionálně vybudované. Ta pěstírna tam byla několik měsíců." Ředitel školy k případu řekl, že školník byl okamžitě suspendován. "Nevěříme, že by do celé věci byli zapojeni také studenti," vysvětil ředitel.

Michaela Griffina v nejbližších dnech čeká stání u soudu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi