Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moje dítě má dvě hlavy, přesto ho chci!

Autor: INT, hnz - 
12. ledna 2009
21:38

Lisa Chamberlain (25) zjistila z lékařských snímků během vyšetření, že čeká ojedinělá dvouhlavá siamská dvojčata. Ona i její snoubenec Mike Pedace však odmítli interupci. Jestli dvojčata přežijí, změní historii.

Lisa popisovala své srdcervoucí rozhodnutí nechat si tato neobvyklá siamská dvojčata: „Jsou darem od Boha.“ Lékaři však Lise doporučovali, poté, co viděli snímky, přerušit toto těhotenství. Na nich bylo totiž jasně vidět dvě hlavičky na jednom těle s jedním srdcem. Naděje na jejich přežití je pouze 20 procent. Lisa a Mike však ukončení těhotenství odmítli také kvůli tomu, že se již několik let marně snažili o dítě.

Jestli jejich siamská dvojčata přežijí, změní historii britské medicíny. Byla by prvními dvojčaty s dvěma hlavičkami, která přežila. Dvojčata tohoto druhu ovšem přežívají jen ve čtyřech procentech případů na celém světě. Lisa i Mike doufají, že budou následovat příkladu 18letých Američanek Abigail a Brittany Henselových, které ohromily svět tím, že vedly prakticky normální život.

tatu ( 9. července 2009 14:17 )

Myslím si,že když už rodiče nemají rozum,měli byho mít lékaři a jiné instituce.Přivádět na svět nešťastné,nemocné děti by mělo být trestné.Asi před deseti léty byl v radiu pořad a diváci měli rozhodnout,kdy paní slepá na 98% a její manžel slepý na 95% chtěli mít dítě.Nabízeli jim adopci,to nechtěli.Lékaři upozorňovali,že oba jsou téměř slepí a u nich u obou je to dědičné.Vyřvávali,že je demokracie,že chtějí vlastní dítě a jiné pindy.Tak je teda měli a slepé.Ale to jim bylo málo,chtěli druhé dítě.Opět lékaři nedoporučovali,že se oni sami nedovedou postarat o sebe,natož o dítě a už vůbec né o 2 děti.A zase ta zprofanovaná demokracie-oni prý mají nárok,bůh to tak chce,oni to tak chtějí atd,atd....samozřejmě měli 2 dítě-slepé.Lékaři říkali jasné-je to dědičné.Ale oni chtěli velkou rodinu a chtěli další děti,tak to už snad nevydrželi ani redaktoři v rádiu a óšetřovatelé těch dětí a dali to do radia jako diskuzi.No v podstatě všichni odsoudili rodiče,protože nejen svoje děti oni nikdy neuvidí,ale kvůli sobě a svému sobectví,že oni chtějí přivádějí na svět nešťastníky o které se bude muset někdo starat.A kdo?A když už,kdo to bude platit?A tato dnešní diskuze je o tomtéž.Dítě a 2 hlavy,hrůza..Je to neštěstí,které si přivolávají sami.Hrůza......

ondatra ( 14. ledna 2009 09:01 )

Stát se to může každému, proč je za to odsuzovat? Jako rodiče mají právo se rozhodnout, zda si dítě nechají. A není dobré vidět ve všem jen peníze, jsou i jiné hodnoty.

paila ( 13. ledna 2009 11:23 )

Ta paní byla věřící, tzn, že pokud by si ti děti nechala vzít, považovala by to za vraždu. Pokud nejste v její situaci, dá se to jen těžko pochopit. Pravdou je, že pokud by ty děti zemřeli přímo v děloze, ušetřili by se tísíce za operace, ale taky by ty operace mohly dopadnout dobře a ti kluci, dnes mohli žít šťastně odděleně.

paila ( 13. ledna 2009 11:14 )

V článku se píše, že ti rodiče se snažili několik let marně o dítě a konečně ho čekají. Chápu, že se toho dítěte nechtějí jen tak vzdát, ale .... být na jejich místě asi bych se rozhodla pro potrat, to 2 hlavé dítě nemůže být šťastné, takže .... Naštěští v jejich situaci nejsem.

succuba ( 13. ledna 2009 09:59 )

když se podíváte na tu fotku, že to bude mít dvě hlavy mě ani neudivuje. tito lidé by měli mít víc rozumu a nemít děti vůbec. pokud se rozhodli přivést na svět postižené dítě, které bude trpět odlišností (pokud přežije) celý svůj život, ať si nesou následky sami. Předpokládám totiž že budou požadovat tučné sociální úlevy a příplatky. Nehledě na peníze od médií.

Zobrazit celou diskusi