Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britský 'gurmán' si usmažil nohu přítele!

Maso
Maso  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ČTK - 
7. října 2008
12:10

Anthony Morley zvraždil svého milence, rozporcoval ho, vykostil, maso okořenil a upekl na olivovém oleji. Jakoukoliv vinu ale popírá!

V Leedsu stanul v pondělí před soudem britský kuchař pro obvinění, že zavraždil svého milence, rozporcoval část jeho stehna, maso okořenil bylinkami a usmažil si ho na olivovém oleji. Muž vinu popírá.

Obviněný je šestatřicetiletý Anthony Morley, "Mister Gay" Spojeného království z roku 1993. Jeho o tři roky mladší milenec Damian Oldfield si vydělával publicitou v časopisech pro homosexuály.

Zločin byl spáchán letos v dubnu. Podle obžaloby si oba muži dali schůzku v baru a po hojném popíjení odešli do Morleyova bytu. Druhý den ráno přišel Morley v županu a se zakrvácenou tváří a rukama do krámu v sousedství a žádal, aby zavolali policii, protože zabil někoho, kdo se ho pokusil znásilnit.

Policie našla v jeho bytě nahé Oldfieldovo tělo, z něhož část chyběla. V kuchyni bylo ale šest už usmažených kusů lidského masa a další už byl částečně snědený. Podle soudních lékařů byl Oldfield ubodán.

Morleyův obhájce řekl, že nepopírá, že jeho klient Oldfielda zabil a část jeho těla usmažil, ala že soud by měl přihlédnout k tomu, že Morley byl možná vyprovokován, a také k jeho duševnímu stavu.