Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pohřbili poslední oběť masového vraha: Dříče, za kterým zůstalo mnoho dobrého

Autor: ljš - 
6. března 2015
17:10

Žil o samotě, rozloučit se s ním ale přišly desítky lidí. Uherský Brod se v pátek v podvečer rozloučil s poslední z obětí šíleného masového vraha, Miroslavem H. (†64).

Pohřeb v uherskobrodské smuteční síni začal písněmi Petra Spáleného Až mě andělé zavolají k sobě a Petra Nováka Náhrobní kámen. Mezi smutečními hosty byl i starosta města Patrik Kunčar.

„Byl to velmi dobrý člověk. Zůstalo po něm mnoho dobrého,“ zaznělo ve smuteční řeči o Miroslavu H. Ten pracoval jako zedník. „Byl to poctivý a neúnavný dříč. Přestože to byl velmi kamarádský, milý a laskavý člověk, žil osaměle, dodala řečnice.

Na závěr obřadu zazněly písně Pane můj od Michala Tučného a Jednoho dne se vrátíš Věry Špinarové.

Pohřbu Miroslava H. předcházelo poslední rozloučení s nejmladší obětí hromadné vraždy, Ivanem D. S ním se přišli rozloučit hlavně jeho vrstevníci. Smuteční řečnice o něm řekla, že se mu sice nesplnila největší životní touha, založit vlastní rodinu, ale že se snad teď setkal s maminkou, která mu zemřela, když byl dítě.

Pro tragédií silně poznamenaný Uherský Brod tak skončila smutná týdenní série pohřbů obětí masového vraha Zdeňka K., město se však zpět k životu bude probouzet jen velmi pomalu. Brutální čin občany velmi otřásl.

spoon ( 6. března 2015 20:47 )

ty seš těžkej dement: oni byly

jir.ass ( 6. března 2015 19:22 )

Hlavně nebýt samotář. Kdyby mně u pohřbu zahráli Tučného a nebo Až mě andělé... vylezl bych z hrobu s kosou v rukou.

Zobrazit celou diskusi