Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Já odcházím, ale můj duch tu s vámi zůstává: Brod pohřbil jednu z posledních obětí masového vraha

Karlovi V. na pohřeb přišly stovky lidí
Karlovi V. na pohřeb přišly stovky lidí  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: dce - 
5. března 2015
14:40

Týden plný bolesti a slz prožívá Uherský Brod. Ve čtvrtek pohřbili už šestou oběť masakru z minulého týdne, Karla V. (†65). Ačkoliv to byl starý mládenec, který žil sám, farní kostel v Brodě byl zcela zaplněn!

Karel V. si minulé úterý zašel jenom na pivo, vše ale skončilo tragédií. V poledne do restaurace Družba přišel Zdeněk K. (†63) a absolutně bezdůvodně začal pálit do lidí. Zabil sedm mužů a jednu ženu, pak obrátil zbraň proti sobě.

Karel s přáteli do Družby chodil, protože měli pivo levnější než jinde. Tentokrát zde byl s Oldřichem K. a Jiřím V., kteří byli oba také zastřeleni. „Karel byl starý mládenec. Veselý, společenský, nezkazil žádnou legraci. Ještě nedávno říkal, jak se těší, že si bude užívat důchodu,“ svěřil se Blesk.cz jeho kamarád František.

V úvodu obřadu byla slyšet slova o jeho životě. Od jedné z řečnic: "Snad se tam nahoře sejde se svým starým banjem, na kterém struny už nikdy nerezaví," Karel V. byl totiž muzikant, v dechovkách hrál na pozoun, v country na banjo. Měl životní krédo, se kterým se vždy loučil: "Já odcházím, ale můj duch tu s vámi zůstává."

Podle kamaráda Luboše L. pracoval Karel V. až do penze ve Vojenském opravárenském závodě, bývalé Maršnerce. „Byl to hodný, rovný a pohodový chlap,“ řekl. Karel neměl vlastní rodinu, ale svou lásku věnoval mladšímu bratrovi a jeho dětem a vnoučatům. Na poslední cestu mu zahrál orchestr dechovky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi