Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté naběhli na střelce v Uherském Brodě dvakrát, ale odvolali je!

Autor: shp - 
3. března 2015
09:29

Mohli vraha osmi lidí zastavit dřív, možná ho i zajmout živého a postavit před spravedlnost, ale byli z akce odvoláni. Z nových zjištění o masakru v uherskobrodské restauraci vyplývá, že policisté do ní vyrazili hned dvakrát. Jenže byli odvoláni s tím, že bylo zahájeno vyjednávání. Do restaurace nakonec vtrhla až zásahová jednotka, informovala MF DNES.

Veřejnost, odborníci i samotní strážci zákona se stále přou, zda byl zásah proti Zdeňkovi K., který v restauraci postřílel osm lidí, než obrátil zbraň proti sobě, dostatečně rychlý.

Do restaurace Družba nejdříve vešli dva policisté, střelec však po nich okamžitě začal pálit, a tak se stáhli. Pak ale přišel další pokus policistů o vniknutí dovnitř. Strážci zákona však byli odvoláni.

V momentě, kdy bylo na místě šest místních policistů, šli čtyři z nich (zbylí dva šli střežit zadní vchod) do zákroku po schodech do restaurace. Byli však vyrozuměni, že začíná vyjednávání, že pachatel drží rukojmí,“ řekl listu tiskový mluvčí zlínské policie Pavel Benedikt Stránský.

Proto byl zákrok přerušen a byla dána přednost vyjednávání před zákrokem, který mohl ohrozit osoby, o jejichž propuštění jsme s pachatelem vyjednávali,“ upřesnil. Je tak jasné, že brodští policisté rozhodně nezaháleli.

V 12:32, kdy se z restaurace ozvala již druhá střelba, byly v ulicích města dvě dvoučlenné hlídky. Jedna vyšetřovala vloupání do místní firmy, druhá hlídkovala po městě. Právě ta dorazila v 12:47 na místo činu. Policistů na něm bylo v tom okamžiku třináct.

Další byl na oddělení a plnil úkoly dozorčí služby, dalších pět policistů bylo v Uherském Hradišti na služební přípravě (sebeobrana, střelby), na oddělení byl dále vedoucí obvodního oddělení a jeho zástupce a jedna policistka, která pracuje v kanceláři,“ upřesnil Stránský.

Otázka, zda nebylo proti střelci možné zasáhnout dříve, však stále visí ve vzduchu. Zásahová jednotka vtrhla do restaurace v 14:23. Na místě však byla minimálně o půl hodiny dříve. „Bylo tam vyjednávání, i kdyby přijeli ještě dříve, stejně by čekali,“ uzavřel mluvčí zlínské policie.

Podívejte se na Bleskové zprávy:

Video Zprávy: Zlitá matka opustila Marušku, sociálka jí dítě vrátila! A výbuch mobilu! Kdy se to může stát? - Blesk TV
Video se připravuje ...

zauber ( 3. března 2015 15:28 )

Nevím kam na ty žvásty Blesk chodí, když na to policajti už raději uvalili embargo.Nechápu co mohli vyjednávat s jedním starým cvokem, když dávno od těch několika šťastných uprchlíků věděli, že tam ždáné rukojmí není jen mrtví a možná zranění.

danuska555 ( 3. března 2015 14:50 )

maryfox:

danuska555 ( 3. března 2015 14:48 )

maryfox:

vladimir1950 ( 3. března 2015 13:25 )

Porovnávat civila s policajtem? Hm, to je ale hovadina! Ten zásah a ochrana civilistů je JEHO PRÁCE, na to jsi zapomněl, je za to placený a vzhledem k průměrným platům velmi dobře. A podotýkám, že za špatně provedenou práci "dělňas" ve fabrice dostane flastr. A policajt?

vladimir1950 ( 3. března 2015 13:19 )

To s tou policií jsou neskutečné kecy. Za co policajty platíme, když se takhle chovají? Maryfox má pravdu, nechci si domýšlet, kdyby tam místo jednoho blázna vtrhlo komando džihádistů.. Ano, policie je i zadarmo drahá!

Zobrazit celou diskusi