Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb servírky Edity, kterou popravil střelec: Do nebe ji vyprovodily její dvě děti

Autor: ljš, sch - 
2. března 2015
15:08

Svou práci milovala, nakonec ji ale stála život. Vždy usměvavou servírku Editu Š. (†44) nemilosrdně popravil šílený střelec Zdeněk K. (†63) mezi všemi oběťmi jako první, když nesla jednomu z hostů polévku. Dnes se s ní naposledy rozloučily nejen její dvě děti, ale celý Uherský Brod.

Ve smuteční síni nebylo k hnutí už půl hodiny před obřadem. Tragický osud číšnice a dalších obětí masakru pohnul celým městem. Soustrast obětem přišly i přes deštivé počasí vyjádřit téměř čtyři stovky lidí.

Největší bolest prožívají Editiny dvě děti, sedmadvacetiletá dcera, které po mamince zůstalo jméno, a třiadvacetiletý syn Petr, kteří seděli spolu s dalšími příbuznými v slzách v první řadě. Oporou jim byl také mámin přítel Radek, sestra Ivana a babička Alexandra.

Během obřadu zazněla řada dojemných písní, například Nothing Compares To You od Sinead O'Conor, Love Hurts od Nazareth, Under od Alex Hepburn nebo Nothing Else Matters od kapely Metallica.

„Vystudovala pedagogickou školu a začala dělat učitelku v mateřské školce. Než se stala servírkou, starala se o postižené děti,“ zaznělo ve smuteční řeči. „Její obrovské přání bylo cestovat, osud ji ale vzal na poslední velkou cestu bez návratu,“ dodal řečník. Na závěr obřadu smuteční hosté kondolovali pozůstalým zhruba půl hodiny. Většina z těch, kteří se do síně nevešli, se šla dovnitř poklonit památce zavražděné.

Podle dostupných informací zemřela servírka při masakru jako první. „Zrovna nesla jednomu z hostů polévku. Normálně stojí za výčepem. Kdyby stála za výčepem, on by na ni nešel a utekla by. Takhle ji měl jako první na ráně,“ popsal jeden ze svědků tragický okamžik.

Video Sestra zastřelené servírky z Brodu: Zůstaly po ní dvě děti! - Etienne Bláha, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Třiašedesátiletý Zdeněk K. zastřelil minulý týden v úterý v restauraci sedm mužů a jednu ženu ve věku 27 až 66 let, k nimž zřejmě neměl žádný bližší vztah. Jedna žena byla při střelbě zraněna. Jeden z hostů přežil masakr schovaný na toaletách restaurace. Druhým východem uniklo z restaurace osm lidí včetně provozovatele podniku. Podle médií další tři lidé utekli předním východem, když jeden z nich židlí na chvíli zneškodnil pachatele.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbb ( 3. března 2015 00:04 )

Lidé z Janova píší Sobotkovi: Pomozte nám, nedá se tu žít Litvínov - V textu petice stojí: Žijeme v každodenním strachu, máme obavy o naše děti, všude se válejí injekční stříkačky výsledek puče 1989

tgbb. ( 2. března 2015 23:55 )

tento zrůdný zločinný režim okradl miliony lidí o majetky pomocí exekutorských mafií, miliony lidí okradl o práci a důstojný život a miliony lidí okradli podnikatelští zločinci o výplaty přesčasy,

tgbb. ( 2. března 2015 23:54 )

všichni příbuzní mohou poděkovat fašistickému puči 1989 , nebýt puče teroristů ,všichni by žili

tgbb. ( 2. března 2015 23:53 )

střílení lidí po hospodách ,na ulici, útoky mačetami ,útoky skupin menšin to je je novinka diktatury oligarchie puče 1989 , děkujeme vy vrahové pučisti 1989

tgbb. ( 2. března 2015 23:52 )

nemel sračky ty hitlerovské havloidní netáhlo

Zobrazit celou diskusi