Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Děsivé svědectví přímo z restaurace smrti: Zdeněk K. zastřelil servírku, když nesla polévku...

Autor: Pavel Ryšlink, simao - 
28. února 2015
05:00

Měli štěstí, že byli v kuchyni, když do restaurace vtrhl Zdeněk K. Provozní Družby pan Karlík zrovna obědval v zázemí a vyřizoval objednávky na další den. Instinktivně padl na kolena a plazil se směrem ke zkoprnělým kuchařkám. Hned šest lidí se však podařilo zachránit jedné z nich tím, že otevřela dveře na plac, které jdou otevřít pouze z kuchyně. Zároveň však viděla, jak šílenec popravil servírku Editu!

„Vrah nemluvil a pálil. Byly slyšet jen výstřely, žádný výkřik ani zasténání,“ vzpomíná na děsivé okamžiky provozovatel Družby Pavel Karlík. „Ve 12:32 jsem před střídáním se servírkou objednal posledního zákazníka. Pak jsem se šel najíst. Ještě jsem řešil nějaké telefony a začal jsem jíst. Ve 12:36 se ozval první výstřel,“ popsal minuty před masakrem Pavel Karlík, který po prvním výstřelu myslel, že bouchl plyn.

Neseděl v restauraci, ale v zázemí za kuchyní. Potom výdejním okénkem nahlédl do lokálu. To, co uviděl, mu vyrazilo dech. „Ten chlap tam stál s nataženou rukou a střílel a střílel. Instinktivně jsem padl na kolena a plazil se přes kuchyni k zadnímu východu. Zavolal jsem kuchařkám, aby utíkaly,“ prozradil muž s tím, že ale na chodbě zjistil, že za ním nikdo neběží. Vrátil se proto do kuchyně, aby kuchařky znovu odvedl.

"My jsme stály s kolegyní v kuchyni, tady na tom rožku," popisovala jedna z kuchařek pro Krimi zprávy FTV Prima situaci ze svého pohledu. Výdejním okénkem zahlédly střelce. "Pan Karlík, náš šéf, který normálně obsluhuje se servírkou na place, zrovna byl tady v té kuchyni, je tam taková místnost, my tomu říkáme kancelář. A on tam šel na oběd a přitom objednával zboží na druhý den. Takže byl tady zrovna schovaný. Kdyby tam nebyl v té místnosti a byl na place s tou servírkou, tak to taky nepřežil," řekla kuchařka Krimi zprávám.

Servírka měla smůlu. Připletla se vrahovi do cesty

Její manžel pak dodal, že servírka Edita, která měla službu v lokálu, měla naopak děsivou smůlu. Do restaurace přišel na oběd zákazník, kterému načepovala a poté nesla polévku. "Zrovna mu ji nesla. Normálně stojí za výčepem. Kdyby stála za výčepem, on (masový vrah Zdeněk K. - pozn. red.) by na ni nešel a ona by utekla," popisoval manžel kuchařky nad mapkou restaurace a ukazoval na dveře, které propojují kuchyni a výčep. "Ona mu nesla tu polévku, zrovna došel střelec, který ji měl jako první na ráně," dodal. 

Kuchařka ukazuje, kde stála, když do restaurace přišel střelec Zdeněk K. Zahlédla ho okénkem Kuchařka ukazuje, kde stála, když do restaurace přišel střelec Zdeněk K. Zahlédla ho okénkem | Reprofoto Krimi zprávy FTV Prima

V kuchyni se mezitím odehrávala vlastní část krvavého dramatu. Kuchařky stály nejprve celé zkoprnělé, jedna z nich však dostala pro několik hostů spásný nápad. „Otevřela dveře do lokálu, aby se podívala. Pak hned začala taky utíkat. Naštěstí nechala otevřené dveře. Ty se totiž nedají z lokálu otevřít. Díky tomu mohlo utéct asi šest hostů,“ popsal situaci Karlík a dodal: „To celé, než jsme se pak dostali ven, trvalo asi minutu a půl.“

Zděšený provozní: Co dál? Žít

Krátce po provozovateli, kuchařkách a skupině hostů vyšla ze zadního vchodu ještě účetní. „Měla smůlu, že se šla podívat do kuchyně, zavolala, jestli tam jsem. V tu chvíli po ní ten člověk vypálil,“ prozradil Karlík. „Říkala, že je postřelená, a držela se za břicho. Já jsem stále doufal, že uvnitř je jen nějaký šílenec s plynovkou. Pak jsem ale viděl, že má paní účetní díry v bundě. Záchranáři mi potvrdili, že jsou to skutečná střelná zranění,“ uvedl Karlík.

Na otázku co dál, odpověděl provozovatel uherskobrodské restaurace Družba Pavel Karlík: „Co dál? Žít.“ Doma prý o tom, čeho byl nedobrovolně přímým účastníkem, nemluví. „Televizi nezapínáme, noviny nečteme. Máme malé děti, chceme je toho všeho uchránit,“ řekl Blesku.

Video Sestra zastřelené servírky z Brodu: Zůstaly po ní dvě děti! - Etienne Bláha, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stanislavhahn ( 1. března 2015 14:07 )

Zastrč tu svou tlamu do americké řiti a mlč debile.

stanislavhahn ( 1. března 2015 14:02 )

stanislavhahn ( 1. března 2015 13:57 )

Záchod byl obsazen tak se podělali venku.

stanislavhahn ( 1. března 2015 13:55 )

stanislavhahn ( 1. března 2015 13:53 )

Čekali až se zastřelí

Zobrazit celou diskusi