Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Masový vrah Zdeněk K. nouzí netrpěl: Žil z dědictví a dávek! A z akcií?

Autor: simao, jn - 
27. února 2015
18:32

Dlouhá léta byl nezaměstnaný. Nepracovala ani jeho manželka. Přesto masový vrah z Uherského Brodu Zdeněk K. nouzí netrpěl. V řadovce, která byla uvnitř údajně moderně zařízená, žil poměrně skromně, stačil příjem z dávek, ale svou roli sehrál i rodinný majetek. Před 12 lety totiž Zdeněk K. pohřbil otce. A patrně podědil pozemky.

Zdeněk K., který v Uherském Brodě povraždil 8 lidí, na tom nebyl po revoluci zle. Pořídil si škodovku, jako nadšenec do techniky a akčních filmů byl jedním z prvních, kdo měli v okolí videopřehrávač, uvedla MF DNES. A především, měl pravidelné zaměstnání!

Pracoval v Dřevařských závodech v Uherském Brodě jako údržbář a správce veškeré elektriky. Jeho pozice byla nezastupitelná. A to mu patrně vyhovovalo, zakládal si na své kvalifikaci. Jenže podnik ukončil provoz a Zdeněk K. skončil na úřadě práce. S ním i jeho manželka Jarmila, která dojížděla do oděvního podniku v Uherském Ostrohu. Ani jeden z nich už se do zaměstnání nevrátil.

Mluvil o akciích

Dlouhá léta bez práce se pak na psychice tohoto specialisty na silnoproud s řadou certifikátů a odborných zkoušek podepsala. Obtížně si hledal novou, odmítal „podřadné“ práce. „Profesně machr a puntičkář. Uměl, ale byl líný. Navíc z nějakého důvodu žil přesvědčený o své nadřazenosti,“ řekl Blesku Zdeňkův příbuzný, který si nepřál být jmenován.

Do existenčních problémů však Zdeněk K. neupadl. Pocházel totiž z movité rodiny, která vlastnila hodně pozemků a domů. Do toho sociální dávky... A možná i další příjmy! „Mluvil o akciích a občas utrousil něco o tom, že mu někdo něco vyfoukl. Těžko říct, co na tom byla pravda,“ vzpomínal v MF DNES jeho někdejší spolupracovník. 

Video Zprávy: Rozchod Kocába a Abbasové! A rodina vraha z Brodu prosila: Nedávejte mu zbrojní průkaz! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Dědictví po otci

Zdeněk K. se stáhl do ústraní a odřízl od rodiny po smrti svého otce, který pracoval ve zbrojovce. S matkou a bratrem pohřbili tátu před 12 lety a je pravděpodobné, že Zdeňkovo jméno jakožto prvorozeného syna figurovalo i v dědickém řízení.

Poté se však přestal s rodinou vídat. A zanevřel i na své „venkovní“ zájmy. „Bývalý zdatný stolní tenista a výtečný šachista, který vyhrál v 80. letech i několik silně obsazených turnajů, se začal stranit lidí, i vlastní rodiny. I těch málo koníčků opustil a zavřel se doma. Propadl paranoii. Měl pocit, že mu všichni ubližují, šikanují ho. Nebyl ale nikdy schopný říci kdo a čím,“ dodal zdroj Blesku z prostředí Zdeňkovy rodiny. Svou zlobu si pak tenhle vylil na hostech restaurace Družba.

nojasne ( 27. února 2015 22:28 )

Neměla koule na to, aby těžce trpěla zhoubnou nemocí, když už to nemělo perspektivu.

nojasne ( 27. února 2015 22:25 )

A co třeba spartakiádní vrah ? Jaktože žil v socialismu a přesto vraždil ? To mi hlava nebere.

tgbb ( 27. února 2015 21:46 )

lepabrena:Lži v Plesku a zase lži! Aby dostal Zdeněk Kovář vůbec nějaké dávky, nemohl by mít vlastní dům ani zaměstnaného syna. Podle svědectví lidí jemu blízkých, chodil v poslední době vybírat popelnice, aby nějak se svojí ženou přežil. Jinak měli jen příjem z manželčina invalidního důchodu- měl ale syna a ten by ho podle našich zákonů musel živit. Že nesehnal ve věku nad 50 let práci se nedivím- mám 2 známé elektrikáře, kteří pracují v metru v Praze. Ten první nastoupil k metru ve svých 35 letech a aby mohl dál zůstat, musel si ve svých 45 letech dodělat večerně průmyslovku a naučit se plynně německy- a to pouze spravoval eskalátory v metru- školili je ale v Rakousku, později v Německu. Zatím pracuje samozřejmě na 12 hodinové střídavé směny, čeká, že bude vyhozený každý den- je mu totiž přes 50 let. Druhý je už vyhozený, dostal vyhazov jako dárek od metra ke svým 50tým narozeninám. Sám považuje za největší chybu to, že se vrátil v roce 1990 z emigrace v Německu, kde byla oproti Česku naprostá balada. V Německu vystudoval na bakaláře z oboru lékařské techniky, měl výborné místo a pravidelný plat. V Čechách dostal nejen vyhazov ke svým 50 narozeninám, ale jeho syn začal fetovat a manželka spáchala sebevraždu. Takže se ptám, Plesku- proč zase lžete?

tgbg ( 27. února 2015 21:32 )

Tomuto hnusnému komunistickému vrahu se stýskalo po obrovském komunistickém koncentráku z dob před r. 1989. Obrovský komunistický koncentrák ČSSR: kde každý měl práci, ale peníze nestačily ani na jídlo, které bylo odporné kvality a stejně nebylo k dostání, kde se na byt čekalo 15 roků, kde zdravotnictví bylo na úrovni středověku, kde mladí mužové museli posluhovat komunistickým imbecilům 2 roky na vojně, kde nebylo nic k dostání a tak se podplácelo a šmelilo o sto šest, kde se roztahovali ruští okupanti, kteří zde vraždili a kradli co se dalo, kde se denně vypínal el. proud, protože prostě nešel, kde často netekla voda, kde se stály fronty na úplně všechno, kde nebylo maso vůbec k dostání, kde komunisti vraždili a odsuzovali k trestu smrti každého, kdo se jim znelíbil, kde byli na hranicích vražděni lidé kteří z tohoto koncentráku chtěli odejít, kde se nedalo odjet na dovolenou do jiné země aniž by to komunističtí darebáci schválili, kde byli lidi záměrně zavíráni do komunistických kriminálů jako levná pracovní síla, kde byli pro komunistickou elitu Tuzexy, kde se platilo valutami(penězi ze západu!!!!!), kde si komunisti kradli jak chtěli až tento komunistický koncentrák zcela rozkradli a dovedli do naprosté bídy a krachu.

rudyptak48 ( 27. února 2015 21:06 )

Masakr v Uherském Brodě Chlapci Vlčnovjané, majú koně vrané, Kovář je osedlal, do Brodu pospíchal. Do hospody vešel, kolty nablýskané, žádný tam netušil, co se brzy stane. Nedostali šanci, střelec je nešetřil, i toho Koníčka, z Vlčnova zastřelil. Tenhle rudý kovboj, jednal snad ve zkratu, stát za něj zaplatí, veškerou útratu. Rozpomněl se zřejmě, na minulé časy, když mu sametová, vzala jeho práci. A brodským občanům, těm se pomstil tak, že se z něj vyklubal Kovář, mistr kat. A ti naši policajti, skvělí jsou profíci, když jim jde o život, zdrhnou jak zajíci. Pomáhat a chránit, leda sami sebe, jenom si nahrabat, tam to všechno spěje. Až ti teroristé, napadnou nás někdy, bránit se budeme, leda tak vidlemi. Policie byla, složka vždy prohnilá, navenek se tváří, že lidu prospívá.

Zobrazit celou diskusi