Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Příbuzný střelce z Brodu: Milionářská minulost masového vraha!

Autor: Jiří Nováček, ljš - 
26. února 2015
05:00

Vešel do dějin jako největší masový vrah v českých dějinách. Přitom měl Zdeněk K. (†63) doma od dětství skvělé zázemí a žil v blahobytu. Dům měl vybavený nejmodernějším zařízením a na kontě majetek v řádu milionů. Peníze ale nejsou všechno...

Blesku se podařilo získat exkluzivní rozhovor s jedním z příbuzných Zdeňka K. Jeho jméno redakce zná, muž však s ohledem na rodinu požádal o anonymitu. I tak podle něho nyní budou mít peklo na zemi. "Potřeboval jsem se z toho vypovídat," řekl.

Podle něj zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by ze Zdeňka vyrostl podivín. „Pocházel z Vlčnova, z věřící a velmi majetné rodiny. Jeho táta dřel ve Zbrojovce, maminka na poli v JZD," vyprávěl v rozhovoru.

Video Zprávy: Příběhy lidí, kterým krutý střelec z Brodu popravil příbuzné a kamarády! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Jeho rodina rozhodně nikdy nepatřila k chudým. "Vlastní hodně pozemků a domů. Kdyby chtěl nebo potřeboval do týdne deset milionů, měl by je,“ vysvětlil příbuzný.

Na majetek byl Zdeněk zřejmě velmi fixovaný. Aby ho nemusel dělit, odmítl prý mít s manželkou další dítě. Měli proto jen jednoho syna. S ním a manželkou žil v nenápadné řadovce, kterou si s bohatou rodinou za zády postavil na kraji Uherského Brodu. "Doma měli vždycky naklizeno, moderní nadstandardní vybavení. Uvnitř byl ale cítit strašlivý zmar a vnitřní deprese," vzpomíná příbuzný, který se nyní chystá za svou rodinu omluvit pozůstalým.

Celý rozhovor s příbuzným masového vraha z Uherského Brodu čtěte ve čtvrtečním tištěném Blesku!

Video Vrah z Uherského Brodu: Před útokem volal na Primu! Co řekl? - Pavel Schuster, Petr Soukup
Video se připravuje ...