Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdina z restaurace: Po vrahovi hodil židli! Když střelec přebíjel, zachránil sebe a dva lidi

Autor: simao, jn - 
25. února 2015
20:17

Šel s kamarádem na oběd. Jenže poklidné posezení v restauraci se změnilo v krveprolití. Mladý Jirka (24) se však zachoval jako hrdina. Po šíleném střelci z Uherského Brodu hodil židličku - využil momentu, kdy Zdeněk K. znovu nabíjel jednu ze svých vražedných zbraní...

Muzikant Jirka Nesázal (24) se vzepřel jisté smrti. Ve chvíli, kdy vraždící Zdeněk K. (†62) měnil v uherskobrodské restauraci Družba vystřílené zásobníky pistolí, hodil po vrahovi židli.

"Byly to sekundy. Viděl jsem jenom krev, slyšel jsem lidi, jak křičeli, stoly, jak padaly. A střelbu. Hlavně tu střelbu," popsal Jiří televizi Nova. "Přišel jsem normálně s kamarádem do restaurace, šli jsme na oběd. Zničehonic tam vtrhl týpek, který vytáhl zbraň a začal chladnokrevně střílet po lidech," vzpomíná Jirka na chvíle děsu.

Svého kamaráda strhl pod stůl. A rázem se běžné posezení u oběda změnilo v boj o holý život. "Už jsem si myslel, že jsem mrtvý, že jsem to někde koupil," přiznává mladík. Když vtom zmobilizoval své smysly. A zahodil strach. "Viděl jsem, že si přebíjí nebo že si bere druhou zbraň. Tak jsem vzal židli a rozběhl jsem se proti němu," popisuje dramatický moment, ve kterém se mu podařilo zachránit tři lidské životy. A lidem, kteří krveprolití v uherskobrodské restauraci nezažili, tuhne krev v žilách.

Jirka vraha židlí trefil – do krku! S kamarádem a dalším hostem z restaurace pak utekli předním vchodem. "Sám se tomu divím, že vůbec jsem tak jednal, ale to je asi pud sebezáchovy," dodal Jiří před kamerou Novy. A přiznává, že se podruhé narodil.

Jeho tatínek, také Jiří (54), neměl zpočátku v nastalém zmatku o synovi informace. „Nevím vůbec, kde je. Ale to je jedno. Jsme šťastní, že žije,“ řekl Blesku tatínek. Duchapřítomnost mladého hiphopera však zachránila v tenhle dramatický den, jaký Česko nepamatuje, život sobě i dalším lidem. I tragédie v Uherském Brodě má tak své hrdiny!

Video Zprávy: Příběhy lidí, kterým krutý střelec z Brodu popravil příbuzné a kamarády! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

tgbg ( 28. února 2015 06:54 )

Tomuto hnusnému komunistickému a zbabělému vrahu se stýskalo po obrovském komunistickém koncentráku z dob před r. 1989. Obrovský komunistický koncentrák ČSSR: kde každý měl práci, ale peníze nestačily ani na jídlo, které bylo odporné kvality a stejně nebylo k dostání, kde se na byt čekalo 15 roků, kde zdravotnictví bylo na úrovni středověku, kde mladí mužové museli posluhovat komunistickým imbecilům 2 roky na vojně, kde nebylo nic k dostání a tak se podplácelo a šmelilo o sto šest, kde se roztahovali ruští okupanti, kteří zde vraždili a kradli co se dalo, kde se denně vypínal el. proud, protože prostě nešel, kde často netekla voda, kde se stály fronty na úplně všechno, kde nebylo maso vůbec k dostání, kde komunisti vraždili a odsuzovali k trestu smrti každého, kdo se jim znelíbil, kde byli na hranicích vražděni lidé kteří z tohoto koncentráku chtěli odejít, kde se nedalo odjet na dovolenou do jiné země aniž by to komunističtí darebáci (ne)schválili, kde byli lidi záměrně zavíráni do komunistických kriminálů jako levná pracovní síla, kde byli pro komunistickou elitu Tuzexy, kde se platilo valutami(penězi ze západu!!!!!), kde si komunisti kradli jak chtěli až tento komunistický koncentrák zcela rozkradli a dovedli do naprosté bídy a krachu.

tgbg ( 28. února 2015 06:52 )

Zbabělý komunistický vrah se neštítíl zavraždit i servírku, matku dvou dětí, která na rozdíl od něho chodila do práce!! Fašisti stavěli koncentrační tábory a vraždili v nich lidi. Fašisti vyvolávali války. Fašisti okradli židy o jejich majetek. Fašisti byli po právu zakázáni. Komunisti stavěli koncentrační tábory a vraždili v nich lidi. Komunisti vyvolávali války. Komunisti okradli naše spoluobčany o jejich majetek:domy,živnosti,továrny,lesy,pole,dobytek,zemědělské usedlosti,mechanizaci,rybníky,louky,domy....Komunistické bestie popravovali nevinné lidi na základě smyšlených obvinění. Komunističtí kolaboranti a vrazi pozvali do Československa ruské okupanty, kteří vraždili naše spoluobčany, stavěli si u nás svoje militaristické okupační základny a 22 let vysávali náš stát. Komunisti za 40 let své totalitní vlády dokonale zruinovali ekonomiku Československa a totálně vydrancovali nerostné bohatství Československa. Komunisti nebyli po právu zakázáni. Komunističtí pravdoláskaři mohou děkovat svému zachránci V. Havlovi a denně by mu měli nosit čerstvé květiny na jeho hrob. Bohužel. Komunisti jsou horší než fašisti, protože likvidovali svůj národ, svůj stát a prodali ho do otroctví ruských okupantů!!! Komunisti vraždí i dnes. Komunisti stejně shoří v pekle.

charlie ( 27. února 2015 01:09 )

Zato budou potřebovat spoustu barvy, budou přepisovat "Pomáhat a chránit" na "Podívat a zmizet"

charlie ( 27. února 2015 01:06 )

A co by jim asi tak mohl poradit? Na to, aby jim někdo kecal do tak zpackané akce si vystačili sami. Tak důležité informace určitě pan televizní starosta neměl. A starostu ať informují, až na to bude vhodný čas. Je na to svoje starostování nějak důležitě domýšlivý

nicnezpravda ( 26. února 2015 18:53 )

Hrdina neopoměl dodat,že je muzikant a ukázal se i jeho otec,který v době činu v restauraci ani nebyl

Zobrazit celou diskusi