Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda brněnského místostarosty Vytopila: Nové důkazy proti vrahům!

Autor: Ondřej Požár - 
27. července 2012
12:21

V kauze záhadné brutální vraždy brněnského místostarosty Aleše Vytopila (†36) se objevily nové důkazy. Obviněné bývalé manžele Radku O. a Filipa O., kteří už 11 měsíců sedí ve vazbě, usvědčují pachové stopy!

Kriminalisté téměř po roce uzavřeli spis, s nímž se v dalších dnech budou moci seznámit také obvinění exmanželé. Ti jsou od loňského listopadu ve vazbě. Podle obvinění vylákali loni 9. září politika z ODS do Mariánského údolí v Brně-Líšni, kde ho popravili pistolí, která patřila Radce O.

Poté mu uřízli hlavu a hodili ji do řeky. Tělo zakopali v lesíku u Moravského Krumlova na Znojemsku. Hlava se dosud nenašla!

Mrtvolu, která byla podle krajského policejního šéfa Tomáše Kužela silně poškozená, objevili až koncem listopadu po zatčení obou podezřelých. Ti prý s policií nespolupracují.

Proti nim ale kromě jiných důkazů mluví i pachové stopy, na něž si nyní policie nechala zpracovat znalecký posudek.

„Ten sice patří mezi nepřímé důkazy, ty však třeba s dalším posudkem z genetiky tvoří pevný řetězec a svědčí o vině obviněných,“ tvrdí policistka Petra Vedrová.

Až se Filip O. a Radka O. seznámí se spisem, tak ho vyšetřovatelé předloží žalobci s návrhem na podání obžaloby. Poté se surová vražda nadějného politika z Brna-Židenic konečně dostane k soudu. Tam obviněným hrozí až 25 let vězení.

londynskypes ( 27. července 2012 20:26 )

bome

bome ( 27. července 2012 18:26 )

Pachova stopa neni u nasich souda uznavana jako primy dukaz, je to pouze podpurny a na zaklade pachove stopy, nemuze byt clovek odsouzen, takze sice pekna zprava, ale k hovnu. V pripade vyloupeni posty na Praze 6, kde bylo odcizeno asi 16mil. meli take pachove stopy a skodu dodnes splaci postaci a pachatele propustili.

hiawatha ( 27. července 2012 17:59 )

Velice malokdy s tebou souhlasim, ale tentokrat mas u mne plus za svuj nazor .

sores ( 27. července 2012 16:47 )

 za brutální vraždu 25let? V Americe by dostal tolik, že by musel mít 3životy aby si to mohl odsedět. Ten kdo u nás zrušil trest smrti, by ho sám měl dostat. Za zabití, zabít a ne ho 20let živit v base!

londynskypes ( 27. července 2012 16:42 )

at to bylo ,jak bylo, byla to brutalni vrazda a za to by meli viset ..bohuzel..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání