Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrhlý zubař osahával děti: Může ordinovat dál!

Pan doktor si může oddychnout. Do vězení nepůjde a navíc může ordinovat dál.
Pan doktor si může oddychnout. Do vězení nepůjde a navíc může ordinovat dál.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: Jan Doležal - 
19. dubna 2012
07:31

Stanul před soudem kvůli pohlavnímu zneužití tří malých dětí! Bývalý primář zubního oddělení benešovské nemocnice Pavel S. (56) podle obžaloby osahával jedenáctiletou dívku a dvě sedmiletá dvojčátka. Do vězení nepůjde. Podle znalců jednal ve stavu nepříčetnosti. Je zproštěn obvinění a může i dál ordinovat!

Lidé ve Vlašimi, kde doktor provozuje soukromou zubařskou praxi, jsou v šoku. „Co to máme za zákony? Jak je možné, že může dál přijít do styku s malými dětmi? Sama mám šestiletou dceru Verunku. Naštěstí chodíme k zubařce, jinak bych ji okamžitě přehlásila jinam,“ řekla Blesku žena, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Soudkyně benešovského soudu Ivana Doubková sice zubaři nařídila ambulantní sexuologickou léčbu, pět ze šesti znalců se ale shodlo, že recidiva u něj je nepravděpodobná, ale ne nemožná! Doktor podle jednoho ze znaleckých posudků trpí patologickou sexuální agresivitou se zaměřením na mladší objekty!

Zubař prý děti zneužil 24. února 2010. Podle obžaloby nejdřív odvedl do lékařského pokoje dívku (11) a přiměl ji, aby se svlékla. Pak ji prohmatával na tříslech, na prsou, v podpaží a také jí údajně vsunul prst do vaginy a kokonečníku. O pár hodin později vyšetřoval sedmileté sourozence. Děvčátku prý prohmatával břicho, podpaží a třísla, chlapci údajně sahal na přirození. Lékař všechna obvinění odmítá.

Zákaz činnosti podle soudkyně přísluší okresní organizaci České stomatologické komory (ČSK) v Benešově. Ta si s tím ale zřejmě příliš hlavu neláme. „O případu víme, ale zabývat se jím v dohledné době nebudeme,“ uvedla předsedkyně benešovské stomatologické komory Jana Sádovská. Samotné vedení ČSK ale zatím také neví, jak se k celé záležitosti postaví. „Podobný případ jsme ještě nikdy neřešili,“ řekla mluvčí ČSK Zina Sladkovská.

zelena.karkulka ( 19. dubna 2012 21:57 )

strašný,fakt strašný....není co dodat

versutus ( 19. dubna 2012 12:40 )

versutus ( 19. dubna 2012 12:39 )

mememumu ( 19. dubna 2012 12:18 )

No jistě, pane doktore...

lennne ( 19. dubna 2012 11:37 )

 smejdi doktorsky, drzi pri sobe, pry byl nepricetny ...kecy...za tyrani zvirete je basa nepodminene a za prezneni deti NIC. Driv byl doktor modla, ted je to spis urazka a synonimum - deviant ,zlodej, alibista, korupcnik a nemazranec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání